szon-sportoldal

2007.12.03. 10:31

Nyíregyházi érmek Bátorból

<p>Két napon át több, mint száz gyermek asztaliteniszezett a hétvégén a nyírbátori sportcsarnokban, ahol a Győrfi Tibor-emlékversenyt rendezték meg újonc és serdülő fiú kategóriákban.</p>

Az esemény most először országos I. osztályú ranglistaviadal is volt. A szervezéssel és a körülményekkel mindenki elégedett volt, ennek az országos szövetség részéről hangot is adtak.

A verseny megrendezéséhez a Nyírbátori ASE és a nyírbátori önkormányzat mellett a megyei szövetség, a Nyíregyházi ATC és az Apagy SE is segítséget nyújtott és természetesen a Győrfi-család is képviseltette magát, egyben ajándékokat nyújtott át a résztvevőknek.

Ami a megyebeli szereplőket illeti, a Nyíregyházi ATC két versenyzője, Nagyidai Gábor és Molnár Gergely is dobogós lett az újonc II-es korcsoportban. A hazaiak nagy reményeket fűztek tehetségük, Majoros Bence szerepléséhez, ám őt a legkisebbek között, az újonc III-as korosztály főtábláján meglepte az ügyesen játszó apagyi Kozma Bálint.

Nem sok hiányzott, hogy a kellemetlen stílust képviselő Kozma a következő fordulóban a későbbi eztüstérmest is legyőzze. Majoros aztán a magasabb korcsoportokban javított, hiszen az újonc összevont és a serdülő korcsoportban is legyőzött egy-egy esélyesebb ellenfelet.

Győrfi Tibor-emlékverseny

Országos I. osztályú fiú ranglistaverseny
Újonc III.: 1. Kovács Sebestyén (BVSC), 2. Sabján Gergely (Komló), 3. Ecseki Nándor (Cegléd) és Szudi Ádám (Jászkun Volán).
Újonc II.: 1. Szita Márton (Komló), 2. Nagyidai Gábor (Nyíregyházi ATC), 3. Vígh Attila (Jászkun Volán) és Molnár Gergely (Nyíregyházi ATC).
Újonc összevont: 1. Szita Márton (Komló), 2. Szudi Ádám (Jászkun Volán), 3. Kovács Richárd (KSI) és Molnár Gergely (Cegléd). Megyebeli mérleg: Majoros Bence (Nyírbátor), Tóth Gábor (Mátészalka) és Lengyel József (Nyírbátor) is felkerült a főtáblára, Majoros a magyar ranglista kilencedikjét, Jeszenszkit legyőzve a 16 közé jutott.

Serdülő egyéni: 1. Do Phoung (BVSC), 2. Kovács Domonkos (BVSC), 3. Kiss Dániel (Cegléd) és Lakatos Tamás (KSI). Megyebeli mérleg: Lengyel József (Nyírbátor) a főtáblára jutott, Majoros Bence, Majoros Márk és Madarász Máté (mindhárom Nyírbátor) a csoportjában egy-egy győzelemmel, Tóth Gábor és Dékány Kristóf (Mátészalka), Tóth Gergő, Oláh Tibor, Dézsi Dominik és Karsai Norbert (valamennyi Nyírbátor) nyeretlenül esett ki.
Serdülő páros: 1. Kiss Dániel, Do Phoung (Cegléd, BVSC), 2. Sapnitz Gábor,Lakatos Tamás (Győr, KSI), 3. Kovács Domonkos, Sábó Benjámin (BVSC) és Molnár Gergely, Szita Márton (Cegléd, Komló). Megyebeli mérleg: A Lengyel József, Zsoldos (Nyírbátor, BVSC) és a Majoros Bence, Freisenberger (Nyírbátor, KSI) páros a nyolc közé jutásért, utóbbi a későbbi második helyezettől kapott ki, a Tóth Gergő, Majoros Márk (Nyírbátor) duó a 16 közé jutásért kapott ki.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!