Lányaink a női pofonpartin válogatóztak az Ifi Olimpiára

Kaszanyi Fanni és Furó Virág (a bal oldali fotón balra Virág, jobbra Fanni)
Kaszanyi Fanni és Furó Virág (a bal oldali fotón balra Virág, jobbra Fanni) - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Kaszanyi Fanni és Furó Virág előtt is egyre tisztább az út Szófiába, ahol 2014. április 10-25. között rendezik meg az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyét.

Az, hogy Magyarország kiket indít a 3 női olimpiai súlycsoportban (51, 60 és 75 kg) még eldől addig, ám február 1-én Székesfehérváron egy pofonparti keretében több ifjú hölgy azért szállt ringbe, hogy a szövetség szakemberei előtt körvonalazódjon, kiket nevezzenek majd Szófiában. Örömünkre szolgál, hogy Kaszanyi Fanni (75 kg) és Furó Virág (51 kg) is jó eséllyel pályázik erre – Fanni ráadásul egy 82 kilóval bemérlegelő lányt vert meg 75-ben, ami nem kis tett. A fehérvári viadalon a szintén DVSC-s Rácz Irén  is elindult, ám ő már felnőtt, tehát a fenti Ifi Olimpia nem érinti, viszont a pofonpartin, edzője, Hutai László szerint élete egyik legszebb bunyóját mutatta be és simán győzött két ízben is. 

Inci két sima győzelme

Rácz Irén két ellenfelét is simán gyűrte le Székesfehérváron a hétvégén. Egy szlovák és egy halásztelki hölgy ellen bokszolt úgy, hogy ahhoz kétség nem fért, ki a jobb: Inci volt az mindkétszer. Hutai László edző kelléképpen méltatta is a debreceni hölgyet, aki nagyon okosan, egyúttal erőtől duzzadóan meccselt Fehérváron, méghozzá 60 kilóban.

Olimpiai kvalifikáció válogatója

Ez az az eset, amikor válogatnak a válogatóra…

Kaszanyi Fanni már Szófia miatt lépett ringbe hétvégén. Ennek a meccsnek volt előzménye, hiszen az a lány, aki erre eséllyel pályázna, Karacs Fanni, a mi Fannink személyében kapott egy kvázi “kihívót”, hogy úgymond megbokszoltassák őket, ki tart jelenleg előrébb. Nos, a beugrás Kaszanyi Fanninak, tehát a debreceni, még gimnazista tehetségnek olyannyira jól sikerült, hogy bár ellenfele ezúttal 82 kilóval mért be, vagyis jóval nehezebben nála, vállalta a meccset, és pontozással győzött is. Ezzel Kaszanyi jelentősen jobb pozícióba hozta magát a döntnökök előtt, s bár még nem lehet kijelenteni, hogy ő fog elutazni Szófiába áprilisban a magyar színeket képviselni (az még csak az olimpiai kvalifikáció versenye lesz), de esélyes, maradjunk ennyiben. Az, ami hátráltathatja őt a felkészülésben, illetve a sok-sok addigi versenyen való részvételben, nem más, mint a számára nagyon fontos tanulás: idén érettségizik Kaszanyi Fanni. Ezt is Hutai László mondta el nekünk, hozzátéve, hogy ahány felkészülési viadalra vagy edzőtáborba csak tud, elmegy Fanni, emellett itthon edz folyamatosan, de a tanulást sem szabad elhanyagolnia, így még képlékeny, hogy Szófiához ez elég lesz-e neki. Fanni mindenesetre nekimegy a dolognak, s majd meglátjuk mi sül ki belőle. Mi szurkolunk neki, ez biztos.

Furó Virág (51 kg) Víglási Alexandra ellen bunyózott, s bár itt nem hirdettek a végén eredményt, vélhetően kikapott tőle. Ezzel együtt sincs vész – tudtuk meg Hutai Lacitól -, mivel egyfelől Virág bokszolt már sokkal jobban is, ez tehát egy gyengébb meccse volt, másfelől aki őt legyűrte, más korcsoportban van, tehát, bár nem öröm kikapni így sem, de elvileg a másik lány nem veszélyezteti az ő szófiai indulását. Itt sem lehet még tényként kijelenteni, de Furó Virág is erősen képben van a szövetségnél az Ifi Olimpia kvalifikációs versenyét illetően.

A két lány egyébként legközelebb nagyjából két hét múlva a németországi Brandenburgban lép kötelek közé ismét. Ez egy konkrétan az olimpiai kvalifikációra felkészítő viadal lesz, a tervek szerint Kaszanyi Fannival és Furó Virággal a “fedélzeten”.

Bár ez még messze van, de érdekességként jegyezzük meg: az Ifjúsági Olimpia 2014. augusztus 23-27. között lesz megrendezve, Kínában, Nianjing városában.

Ide lenne jó eljutnia lányainknak…További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek