Sport

2018.10.05. 13:20

Úszó vk - Hosszú Katinka a legjobb idővel döntős 100 méter háton

Budapest - Továbbra is remek teljesítményt nyújt Hosszú Katinka az úszó világkupa-sorozat budapesti állomásán: a háromszoros olimpiai bajnok a péntek délelőtti előfutamos programban 100 méter háton bizonyult a leggyorsabbnak.

Budapest - Továbbra is remek teljesítményt nyújt Hosszú Katinka az úszó világkupa-sorozat budapesti állomásán: a háromszoros olimpiai bajnok a péntek délelőtti előfutamos programban 100 méter háton bizonyult a leggyorsabbnak.

A Duna Arénában a női 400 méter vegyes, valamint a férfi 1500 méter gyors úgynevezett lassú futamaival indult a második nap. Ezekben a számokban már előre adott a döntő mezőnye: a magyarok közül előbbi számban Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka, utóbbiban Lakatos Dávid és Papp Márk lesz érdekelt.

Férfi 50 méter háton Bohus Richárd került be a döntőbe, 23.90 másodperces ideje mindössze nyolc századdal rosszabb, mint Cseh László 2013-as országos csúcsa.

Verrasztó Evelyn 200 méter gyorson a nyolcadik helyen "fért be" a fináléba. Férfi 200 méter vegyesen három magyarért is szoríthatnak majd a szurkolók, Cseh László és Verrasztó Dávid ráadásul a második és harmadik legjobb idő birtokosaiként készülhet a döntőre, Dudás Dániel pedig ötödikként várja a rajtot.

A csütörtöki nyitónapon két arannyal pályafutása 400. és 401. világkupaérmét begyűjtő Hosszú Katinka tovább folytatta remeklését: 100 méter háton a második Emily Seebohménál több mint egy másodperccel jobb teljesítménnyel lépett tovább.

Németh Nándor 100 méter gyorson a negyedik legjobb időt érte el, a 200 méter pillangó utolsó előfutamában pedig parázs kis csatát vívott egymással Cseh László, Biczó Bence és Chad Le Clos, s végül ebben a sorrendben csaptak célba, összesítésben a harmadik, az ötödik és a nyolcadik idővel. Rajtuk kívül a magyarok közül Verrasztó Dávid és Tekauer Márk is bekerült a legjobb nyolc közé a negyedik és hatodik eredménnyel.

Férfi 50 méter mellen nem lesz magyar finalista, mint ahogyan női 50 méter pillangón és 100 méter mellen sem.

A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött a múlt hétvégén, és most Budapesten zárul. A harmadik, zárószakaszra - ugyancsak 25 méteres medencében - novemberen Ázsiában, sorrendben Pekingben, Tokióban és Szingapúrban kerül sor.

A világkupában az egyéni számok győztesei 1500, a másodikak 1000, a harmadikok 500, a negyedikek 400, az ötödikek 300, a hatodikak pedig 200 dollárt kapnak, míg a váltóknál az első hármat díjazzák 3000, 2000 és 1000 dollárral. A világkupa összesített győztese 150 000, a második 100 000, a harmadik 50 ezer dollárral gazdagodik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!