Helyi közélet

2013.05.24. 16:35

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. május 24., péntek (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2013. május 24., péntek (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

A szárazföld nagy részének időjárását többközéppontú ciklon határozza meg. Emiatt elsősorban Olaszország északi vidékén, a Kárpátoktól északkeletre, és a Kelet-európai-síkság középső területén többfelé esik az eső, néhol zivatar is kialakul. Ugyanakkor az Urál előterében, Skandinávia északi peremén és az Ibériai-félszigeten anticiklonális hatások érvényesülnek. Az említett tájakon alapvetően napos idő a jellemző, csapadékról nem érkezik jelentés. A délutáni órákra a Földközi- és a Fekete-tenger térségében jobbára 18 és 26 fok közé melegszik fel a levegő, sőt helyenként 27, 31 fokot is mérnek. Másutt ezzel szemben a csúcshőmérséklet általában 8 és 17 fok között változik.

A Kárpát-medence időjárását szombat estig a fentebb említett többközéppontú ciklon alakítja, áramlási rendszerében váltakozó nedvességtartalmú, hűvös levegő érkezik fölénk.

 

Várható időjárás szombat estig:

-------------------------------

Változó felhőzetre számíthatunk, eleinte északkeleten várható helyenként eső, majd délnyugat felől egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok, reggelre inkább már csak északon valószínű csapadék. Szombaton több órára kisüt a nap, a gomolyfelhő-képződésből elszórtan záporok alakulnak ki, elsősorban keleten zivatarok is előfordulnak. A nyugati, délnyugati, kezdetben az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megélénkül, szombaton néhol megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17, 21 fok között várható.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában