Lángoló tető és karambolok okoztak vészhelyzetet

Lángoló tető és karambolok okoztak vészhelyzetet
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Debrecenben jegyellenőrt bántalmaztak az egyik helyi járaton. Ügyeleti hírek.

Teljes terjedelmében lángolt szerda hajnalban egy családi ház tetőszerkezete Bocskaikertben, a Kulacs úton. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A házban élők ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Hajdúsámson határában egy személygépkocsi és egy mezőgazdasági vontató ütközött össze tegnap reggel. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat az autó sofőrjét kórházba szállította, a traktor vezetője nem sérült meg.

Délután három személygépkocsi ütközött össze Hajdúböszörményben, a Szoboszlói utca és Kemény János körút kereszteződésében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az egyik autó sérültjét a mentőszolgálat munkatársai a rendőrökkel közösen kiszabadították. A tűzoltók a járműveket átvizsgálták és áramtalanították , a műszaki beavatkozásokat a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Jegyellenőrt bántalmaztak

A Debreceni Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 60 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint 2019. január 16-án 15 óra körül a gyanúsított egy helyi járaton utazott, amikor egy jegyellenőr leszállította a buszról, mivel nem rendelkezett érvényes menetjeggyel.

A Komáromi Csipkés György téri autóbuszmegállóban az ellenőr intézkedés alá vonta a férfit, aki nem volt hajlandó együttműködni, ezért a közlekedési vállalat munkatársa megpróbálta értesíteni a rendőrséget. A helyi lakos ekkor kiütötte a telefont az ellenőr kezéből, és ököllel többször megütötte, majd elhagyta a helyszínt. A rendőrök a közelben elfogták a férfit, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki – írja a police.hu.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 13 személyt fogott el, akik közül 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 23 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.