Lángoló erdőaljhoz és autóbalesetekhez riasztották a tűzoltókat

Akt.:
Lángoló erdőaljhoz és autóbalesetekhez riasztották a tűzoltókat
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Gázpalack szivárgott egy ikerház egyik lakásában Hajdúsámsonban, az Irinyi utcában. Délután két közúti balesethez vonultak, majd lángoló növényi hulladékot és erdei aljnövényzetet oltottak a tűzoltók. Ügyeleti hírek a keddi napról.

Gázpalack szivárgott egy ikerház egyik lakásában Hajdúsámsonban, az Irinyi utcában. A debreceni tűzoltók kivitték a palackot a konyhából, majd egy védősugár mellett a szabadba engedték a gázt. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Délután két közúti balesethez vonultak a tűzoltók. A létavértesi önkormányzati egységet Bagamérre, a Rákóczi utcába riasztották, ahol egy személygépkocsi kerítésnek ütközött. A tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította. Debrecenben, a Híd utcában egy kisbusz és egy mikrobusz ütközött össze, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték az áramtalanítást. A balesetben nem sérült meg senki.

Debrecen és Martinka között egy kilométer hosszan peremégéssel lángolt a száraz gaz. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Gaz és gallyak lángoltak mintegy ötven négyzetméteren Létavértesen, a Móricz Zsigmond utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Monostorpályi külterületén egy nyárfaerdő aljnövényzete és az erdő melletti csatorna part lángolt tegnap este. A debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Összehordott csutkahulladék égett Hosszúpályiban, a Nyár utcában. A tűz átterjedt egy istálló tetőszerkezetére is. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 5 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 14 személyt fogott el, akik közül 9 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 5 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 15 esetben történt.