Lángoló épületet és avart oltottak a hajdú-bihari tűzoltók, egy idős embert holtan találtak

Lángoló épületet és avart oltottak a hajdú-bihari tűzoltók, egy idős embert holtan találtak
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Még mindig sok az avartűz, de egy lakóépület és egy hulladékgyűjtő is lángra kapott a napokban.

Foltokban égett a nádas kedden délelőtt Nádudvar és Nagyhegyes között. A tíz hektár területet érintő tűzhöz a püspökladányi és hajdúszoboszlói tűzoltók vonultak ki, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kedden és szerdán a megyei tűzoltók tizenhat további alkalommal avatkoztak be nádasban vagy avarban felcsapó lángoknál, amelyeket minden esetben sikerült megfékezniük azelőtt, hogy komolyabb kárt okoztak volna. Személyi sérülés egyik alkalommal sem volt.

Kedden délután kigyulladt egy szelektív hulladékgyűjtő papírtároló rekesze Debrecenben, a Doberdó utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ©

Egy idős lakó nem adott életjelet magáról Debrecenben, egy Benedek Elek téri társasházban. A debreceni tűzoltók kedden este segítettek a mentőszolgálatnak azzal, hogy felnyitották az ajtót. A mentősök megállapították az idős személyről, hogy elhunyt.

Lakóépület kapott lángra Hajdúhadházon, a Zöldfa utcában szerdán délután. A tetőt és a bejárati ajtót támadó tüzet a hajdúböszörményi tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kerti égetéshez riasztották a debreceni tűzoltókat szerdán délután Debrecenbe, a Harmatfű utcába. Az égetésért felelős személy a tűzoltók felszólítására eloltotta a tüzet.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –