Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.07. 12:29

Új intézményvezetők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

<p>Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés csütörtöki ülésén fontos személyi kérdésekről is döntött. Ennek alapján igazgatóváltás történt a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet igazgatói székében és a Múzeumok Igazgatóságának vezetésében is.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Mata_Csaba_flv.flv/viewer.html" target="_blank">Kinevezték Máthé Csabát <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-Bene_Janos_flv.flv/viewer.html" target="_blank">Kinevezték Bene Jánost <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az új intézményvezetőket a terveikről kérdeztük a döntést követően:

Máthé Csaba, a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet igazgatója:

Három részre bontanám a célokat – kezdte Máthé Csaba. Egyik a csarnok felújítása, mely egy nagy feladat lesz. Az elképzelések megvalósítása akár 4-5 évet is igénybe vehetnek.

Fontos elképzelés még, hogy két új szárny létesülhessen a meglévő épület mellett. Egyik egy munkacsarnok fedett műjégpályával, a másik pedig egy 50 méteres versenyuszoda. Végül pedig – de nem utolsó sorban – az is prioritás, hogy tartalmas és vonzó programokkal tölthessük meg a csarnokot, mely egy pezsgő élettérré varázsolja az egész épületegyüttest – hangsúlyozta az igazgató.

Dr. Bene János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatóságának igazgatója.

Az egyik legfontosabb feladat lesz – a múzeum rekonstrukcióját követően – hogy, az épületet újra megnyitjuk a látogatók előtt. Ez azt jelenti, hogy a tavasz folyamán és a nyár elején új kiállításokkal fogjuk várni a látogatókat – kezdte dr. Bene János.

Régészeti-, néprajzi-, új Benczúr kiállítással, és egy Arany teremmel várjuk a régi és új vendégeinket. Ezt követően természetesen pályáznunk kell, hogy az épület másik oldalát is megtöltsük érdekességekkel.

Tervezünk egy katona kiállítást, egy város-, és irodalomtörténeti tárlatot, és hozzá időszaki kiállításokat. A másik ami még fontos a városban, hogy Kállay gyűjteményt méltó helyre vigyük.

Bár született döntés arról, hogy a hajdani hadkiegészítő parancsnokság ad majd a kincseknek otthont, de az épület átalakításához forrásokra kell pályáznunk – sorolta az új intézményvezető.

- Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!