Lángoló autó és kisebb tüzek dolgoztatták meg a katasztrófavédelmet

Lángoló autó és kisebb tüzek dolgoztatták meg a katasztrófavédelmet
© Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – A kedden befutó tizenkét riasztásból összesen tíz jött tűzeset miatt, amiből három tévesnek bizonyult, és kétszer volt szükség műszaki mentésre. Rövid összefoglaló a jelentősebb eseményekről.


A motortere gyulladt ki annak a személyautónak, amelyik a 4-es számú főút 216 kilométerszelvényénél, Ebes közelében közlekedett. A hajdúszoboszlói és debreceni hivatásos tűzoltók a jármű feszültségmentesítése után a motorteret egy vízsugárral hűtötték vissza. Az autóban két felnőtt és három gyermek utazott, akik a járműből a tűzoltók kiérkezésére kiszálltak, senki nem sérült meg.

Faág hasadt le és lógott az út, és a járda fölé Debrecenben, a Mester utcán. A városi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész használatával távolították el a lehasadt részt.

Gabonatábla lángolt fel Tiszavasváriban, a Csontváry utca végénél. A helyi hivatásos tűzoltók segítségére igyekezett Hajdúnánásról is egy hivatásos egység. Összesen két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg az egy kilométer hosszan égő lángokat.

Hulladéklerakó gyulladt ki Szakolyban az esti órákban. A tüzet a szakolyi, a nyíradonyi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók oltották el három vízsugárral és kéziszerszámokkal, miután egy erőgéppel megbontották a halmot.

Nagyméretű körbálák fogtak tüzet Hajdúböszörményben, a Stromfeld Aurél utca végén a kora hajnali órákban. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tíz bálát. Személyi sérülés nem történt.

– Dr. Kiss Szilvia tű. százados –
Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság