Lángoló autó az M3-ason, Sámsonban egy traktor borult fel – Ilyen volt a tűzoltók hosszú hétvégéje

Lángoló autó az M3-ason, Sámsonban egy traktor borult fel – Ilyen volt a tűzoltók hosszú hétvégéje
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – A mögöttünk álló négynapos hétvégén sem pihentek a megye tűzoltói. Bőven jutott munka erre az időszakra is.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy péntek délelőtt Püspökladányban, a Komáromi utcában. A hozzá érkező mentőknek az ajtó kinyitásában a helyi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget.

Elkorhadt a törzse és a szélben veszélyesen megdőlt egy közel tíz méter magas fa péntek reggel Debrecenben, a Veres utcában. A közúti- és a gyalogosforgalmat veszélyeztető növényt a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kivágták. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi az M3-as autópálya 197-es kilométerszelvényében, a Pest felé haladó oldalon, Hajdúnánás térségében. A lángokat a hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg. Az eset során személyi sérülés nem történt. A munkálatok idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Lehajtott az útpadkára és ott megsüllyedt egy kamion, pénteken, kora este, a 4-es számú főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakaszán. A fürdőváros hivatásos tűzoltói előbb biztosították a helyszínt, majd értesítettek egy kamionmentőt, akik visszavontatta az úttestre az elakadt járművet. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszon félpályán haladhatott a forgalom.

as11

Fotó: Katasztrófavédelem

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat reggel Debrecenben, egy szilegyházi utcai családi házban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a lakók a házat kiszellőztették, így először nem sikerült a gáz jelenlétét kimutatni a ház levegőjében. A tűzoltók később zárt ablakok mellett és végeztek méréseket, ami magas koncentrációt mutatott, ezért a gázkészüléket kizárták, kinyitották az ablakokat és értesítették a gázszolgáltatót, aki elvégezte a szükséges óvintézkedéseket.

Szombat délelőtt érkezett a bejelentés, miszerint nagy füst és víz lepte el az egész lakást Kabán, a Hajnal utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a kabai önkéntesekkel együttműködve először feszültségmentesítették a lakást és kizárták a közműveket, majd átvizsgálták az épületet, ahol a keringetőszivattyú meghibásodott, ezért a fűtési rendszer tágulási tartálya megrepedt, így lepte el a gőz az egész lakást. A tűzoltók a vegyes tüzelésű kazán süllyesztett aknájából a vizet eltávolították, és figyelmeztették a lakás tulajdonosának figyelmét, hogy a fűtésrendszert szakemberrel vizsgáltassa át. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Telefonoszlop dőlt a vasúti sínekre szombat délután Hajdúnánás és Hajdúdorog között. Az oszlopot a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, kézi erővel távolították el a sínekről. A műszaki mentés idején az érintett vasúti pályán nem volt vonatközlekedés.

Padláson tárolt anyagok kaptak lángra vasárnap reggel Debrecenben, a Kálmáncsehi utcában. A tetőszerkezetre is átterjedő tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött a 4-es számú főút 243-as kilométerszelvényében, Hajdúhadház térségében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét, amik sehol nem szivárogtak. A járművekben összesen hárman utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek.

Bedugult egy családi ház kéménye vasárnap délután Debrecenben, a Gönczy Pál utcában, így visszaáramlott a füst a házba. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a kazánból a parazsat kéziszerszámokkal eltávolították, valamint kitisztították a kéményt, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy azt egy kéményseprővel vizsgáltassa át.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy szemeskukoricát szállító mezőgazdasági vontató hétfő délelőtt Hajdúsámsonban, a Vámospércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók előbb a forgalmi akadályt képező pótkocsit vontatták az úttest szélére, majd daru segítségével a kerekeire állították a mezőgazdasági vontatót. A jármű vezetőjét a mentősök a tűzoltók kiérkezése előtt kiemelték a járműből és kórházba szállították. Ő súlyos sérüléseket szenvedett.

Leszakadt egy nagyméretű fa egy hatalmas ága tegnap délelőtt Debrecenben, a Zöldfa utcában. A gyalogosforgalmat veszélyeztető növényrészt a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, gépezetes tolólétrán keresztül láncfűrész segítségével távolították el.

Learatott kukoricakóró és az aratásból visszamaradt levél valamint csutka kapott lángra közel négy hektáron, Vekerd külterületén, a településtől megközelítőleg két kilométerre. A tegnap kora este történt tűzesethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a foltokban felcsapó lángokat.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés