Lakók húzták ki az égő kukát egy debreceni tízemeletesből

Illusztráció
Illusztráció
Hajdú-Bihar – Hajdúnánásnál hodály lángolt, Mezősasnál egy fa borult az útra vasárnap. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hulladéktároló kapott lángra vasárnap hajnalban, Debrecenben az István úton egy tízemeletes társasház földszintjén. Az égő tárolót a lakók az épületből kihúzták, majd a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Hajdúnánás külterületén kétezer-négyszáz négyzetméteres hodály, benne közel hatszáz körbála és egy mezőgazdasági vontató égett tegnap kora délután. Az épületből tizennyolc állatot,- birkát, tehenet és borjút- a tűz kiterjedése előtt kitereltek. A lángokat hét vízsugárral oltották a hajdúnánási, hajdúböszörményi, nyíregyházi, debreceni és a tiszafüredi hivatásos tűzoltók. A beavatkozást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz során személyi sérülés nem történt, de jelentősebb anyagi kár keletkezett.

Az úttestre borult egy fa Mezősas közelében a 4217-es számú úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a megközelítőleg nyolc méteres fát, ami útakadályt is képezett.

Mintegy négy méteres fa dőlt egy lakóház kerítésére és az előtte levő járdára – a gyalogosforgalmat is veszélyeztetve – tegnap délután Komádiban, a Dózsa György utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdúnánás - Egy 2,5 ezer négyzetméter alapterületű hajdúnánási mezőgazdasági épületben ütött ki tűz vasárnap délután. Az épület tetőszerkezete megsemmisült, és kiégett egy ott tárolt munkagép is. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett zajló munkálatokban részt vevő hajdúnánás...