Javítani az átjáró állapotát

Javítani az átjáró állapotát
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Elhanyagoltnak, balesetveszélyesnek tartják a területet.

– A Gambrinus közi átjáró mindössze 50 méterre van a Piac utcától, illetve a városházától, mégis, műszaki, esztétikai állapota, tisztasága felháborítja a debrecenieket – mondta dr. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület önkormányzati képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatóján a helyszínen, lakossági panaszokra hivatkozva. Felidézte, néhány éve megtörtént a Gambrinus köz átkötése a Batthyány utca felé, amit kedvezően fogadtak a lakosok; ám az átjáró a mostani havas állapotban, de esős, sáros időben is balesetveszélyes.

Fotó: Kiss Annamarie

– Megengedhetetlen, hogy egy ilyen fontos, s a debreceniek által nagyon szeretett, átmenő forgalmat biztosító terület ilyen elhanyagolt állapotban legyen. Legalább egy rendes járdával, burkolattal, közvilágítással történő ellátása, takarítása minimális követelmény lenne! – részletezte. Hozzátette: a parkolóból csak egy jeges, meredek rámpán lehet feljönni, nem megfelelő a terület műszaki állapota, és éjszaka nincs kivilágítva. Szavait egy idős hölgy is megerősítette, aki épp kilépett a házból, és arra panaszkodott, hogy csak kerülővel tud a parkolóba lejutni.

Fotó: Kiss Annamarie

– Jelezzük mindezt a városüzemeltetésnek, kérve, hogy átmenetileg is hárítsa el a balesetveszélyt – mondta Gondola Zsolt Zoárd.

HBNLakóhelyem.
HAON.HU


hirdetés