I. Nádudvari Aratófesztivál

Akt.:
I. Nádudvari Aratófesztivál
Nádudvar – „Ilyen készület és reménnyel/Vártuk a gazdag aratást,/De rossz időt járt, és vetésünk/Fonnyadt, veszett szemlátomást.” – ezen Tompa Mihály idézet ékítette a rendezvény meghívóját, s nem is gondolhattuk, hogy minden sora milyen igaz lesz a július 2-án megrendezett I. Nádudvari Aratófesztiválra.

Készületből és reményből előzetesen sem volt hiány Nádudvar városában, de valóban rossz idő járt, aratás szempontjából a legrosszabb: esett. Azonban a zord időjárás, a három megyéből idesereglett nyugdíjasok aktivitásán mit sem látszott.

A délelőtti szekeres aratómenet csepergős időben indult, s a kaszás aratást is csak imitálni lehetett, de a délutáni, színpadi programok remekül sikerültek – a fellépők behúzódtak a művelődési ház előtti térről a színházterembe.

Bállal ünnepelte Nádudvar az aratást

A főszervező Kocsis Imréné, a Nyugdíjasklubok és Idősek “Életet az Éveknek” Országos Szövetsége megyei elnöke nagyon bánatos volt azon a szombat reggelen, hiszen egész éjszaka esett az eső, de a legodaadóbb lovas fogatok hajtói mégis megjelentek Nádudvar művelődési házának parkolójában, s a nyugdíjas csapatokkal elindultak az aratómenetre, hogy abból déltájt visszatérve az aratás utáni „bállal” folytassák a programok sorát.

Előbb a helyi mazsorettesek bemutatójának tapsolhatott a publikum, majd Beke Imre polgármester gyerekkori arató élményéről mesélt, amikor édesapja mellett marokszedőként próbálta meg a földművesek nehéz munkáját, mindezt hajnali felkeléssel súlyosbítva.

Ezután a résztvevő csoportok fellépői szórakoztatták a nagyérdeműt: a nádudvari Szociális Szolgáltató Központ énekkara, a szintén helybeli Őszirózsa Nyugdíjasklub tánccsoportja, a kabai Gere Gyula szólóénekes, a Kabai Hagyományőrző tánccsoport, Berettyóparti Nyugdíjasklub énekkara, a Kabai Kertbarát Kör tagjai, valamint a tetétleni Idősek Klubja tánckara. Az Edit Fitnesz Stúdió révén volt aerobik bemutató is, a napot pedig a Kéknefelejcs citerazenekar zárta.

 ML

Címkék:


Lakóhelyem.
HAON.HU


hirdetés