Csúnyán összetörték a Debrecenből ellopott BMW-t

Akt.:
Csúnyán összetörték a Debrecenből ellopott BMW-t
© Forrás: police.hu / YouTube
Debrecen – Ezzel menekült el Hajdú-Biharból két fiú és egy 48 éves férfi. Hatvanig jutottak az M3-ason, ahol karambollal ért véget a kaland. Nem csak az autólopás van a három gyanúsított rovásán.

Január 3-án délelőtt bejelentés érkezett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy előző nap éjszaka betörtek egy debreceni telephelyre, és onnan különböző értéktárgyakat vittek el. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 16 és egy 17 éves fiú, illetve egy 48 éves férfi felfeszítette a telephelyen parkoló Mercedes teherautó tanksapkáját, abból elloptak 40 liter gázolajat, letörték a telephely egyik biztonsági kameráját, valamint értékes felniket és az ott parkoló autók akkumulátorait is eltulajdonították. A három debreceni lakos az éjszaka folyamán ellopott egy BMW-t is, amellyel elmenekültek Hajdú-Bihar megyéből. A rendőrségre érkező bejelentés után a debreceni nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, illetve elrendelték a lopott BMW körözését.

bq

Fotó: police.hu

Az elkövetők viszont az M3-as autópálya 62-es kilométerszelvényében balesetet szenvedtek a lopott gépkocsival január 3-án 3 óra 55 perc körül. A nyomozók ekkor felvették a kapcsolatot a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársaival. A rendőrök azonosították a három feltételezett elkövetőt, akik közül kettőt január 4-én, míg harmadik társukat január 7-én elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók M. Sándort és két fiatalkorú társát gyanúsítottként kihallgatták.

A 17 éves fiút a nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság január 10-én elrendelt. Társai az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a nyomozó hatóság.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Lakóhelyem.
HAON.HU


hirdetés