Lakóház és melléképület lángolt vasárnap

Lakóház és melléképület lángolt vasárnap
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Körbálát, nádast, száraz avart is kellett oltani, Berettyóújfalunál egy öt méteres fa okozott bonyodalmat.

Berendezési tárgyak égtek vasárnap hajnalban egy lakóház konyhájában Nyíradony-Aradványpusztán, a Szilas úton. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók egy-egy vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzoltók két gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház lakói nem sérültek meg, de a tűz miatt ideiglenesen a szomszédhoz költöztek.

Tégláson, a Stadion utcában szintén berendezési tárgyak égtek tegnap hajnalban, egy melléképület egyik szobájában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A melléképületben egy ember tartózkodott, őt a mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállította.

Több körbála is beizzott Ebesen, a József Attila utcában, ám a lángokat még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók már csak az utómunkálatokat végezték el egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Ötezer négyzetméteren égett a száraz avar tegnap Hosszúpályiban, a Sport utca végében. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Tűz keletkezett a csatornaparton, Furta külterületén is. Kéziszerszámokkal oltották el a lángokat a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók.

Berettyóújfalu külterületén a 42-es számú főúton telefonvezetékre dőlt egy öt méter magas fa, amelyet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Püspökladány külterületén a Hosszúháti útfélen égett a nádas mintegy kétszáz méter hosszan. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet – összegezte a vasárnapi riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 10 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.