Helyi közélet

2013.11.20. 18:22

Saját zsebből Floridába

Debrecen - Az érintett vezetők állítják: erről a döntés az elindulásuk előtt megszületett.

Debrecen - Az érintett vezetők állítják: erről a döntés az elindulásuk előtt megszületett.- A feladatunk az volt, hogy városvezetőként potenciális befektetőket próbáljunk találni a független energiatermelés, valamint a megújuló és alternatív energiák területén. Eredetileg az utazásszervező céggel a polgármesteri hivatal szerződött, de miután kiderült, hogy a számlát az utazásszervező nem tudja megosztani a hivatalos és a magánprogramok között, még az indulás előtt vállaltuk, hogy a szabadságunk terhére utazunk és saját zsebből fizetjük a nettó 700 ezer forintos költséget - mondta el a nagy port felvert floridai út kapcsán a Naplónak Szekeres Antal jegyző.

Névre szóló számlák

Rajta kívül Pajna Zoltán alpolgármester, Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Holding vezérigazgatója és Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója vett részt az energetikai szakkiállításon Orlandóban.

- Fontos hangsúlyozni, hogy még az elutazás előtt kiírattuk a szabadságunkat és intézkedtünk arról, hogy magánemberként nekünk számlázzák ki a floridai út teljes költségét - fogalmazott a jegyző, hozzátéve: még a sajtóhírek kirobbanása előtt megkapták a névre szóló számlák egy részét, amit hazaérkezve az első munkanapon be is fizettek.

Litauszki Róbert utalt rá, hogy a kiállításon való részvétel ötlete a Debreceni Hőszolgáltatónál fogalmazódott meg, a repülőjegyeket pedig a holding megbízásából rendelte meg az utazásszervező.

- Szó nem lehet közpénz elherdálásáról, hiszen az összes költséget saját zsebből fizettük - jelentette ki.

HBN


Debrecen - A debreceni vezetők nettó 700 ezer forintot fizettek a floridai útért.


Debrecen - Az ellenzék magyarázatot vár, a városháza szerint viszont nincs mit vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában