Lakatos Máté vasárnap az Eb-n, Nagy Angi hétfőn a vb-n bunyózik

Lakatos Máté és edzője, Salánki László (a háttérben Nagy Tímea segédkezik) egy korábbi pofonpartin
Lakatos Máté és edzője, Salánki László (a háttérben Nagy Tímea segédkezik) egy korábbi pofonpartin - © Fotó: Koppányi Szabolcs / dvscboxing.hu
Debrecen – Az ukrajnai junior Európa-bajnokságon Lakatos Máté (60 kg) az első körben erőnyerő volt, de a legjobb 16 között egy cseh fiúval bokszol a legjobb 8-ba kerülésért ma, vasárnap.

Nagy Angéla (52 kg), aki Tajvanon a korosztályos világbajnokságon képviseli a magyar színek mellett a DVSC-t is (a Salánki László-féle hajdúhadházi szekció növendékei mindketten) pedig hétfőn egy nagyon kemény csatával nyit, hiszen hazai versenyző ellen kell helytállnia – ott is a legjobb 8-ba kerülés lesz a tét. Hajrá, ma Máté, holnap Angi!

Máté meccsét valószínűleg itt lehet majd követni, de az még nem tisztázott, hánykor kerül sorra:

Ma, vasárnap tehát Lakatos Máté a cseh Jakub Subával találkozik a szorítóban. Információkat nem kaptunk a vetélytársról, de azt tudjuk, hogy Máté formája jó, és mind fizikálisan, mind tudását tekintve benne van a siker esélye egy nemzetközi tornán is, vagyis bizakodva várjuk a mai napot. Ha sikerül továbblépnie, utána horvát, olasz vagy moldáv ellenfelet kaphat.

Holnap, hétfőn délután Nagy Angéla Lin Chiao-Linggel csap össze Tajpejben. A hazai bunyós ellen brutál nehéz lesz, de hiszünk Angiban, aki reményeink szerint le tudja győzni a tajvani hölgyet. Ha ezt megteszi, akkor következőnek két napra rá, május 20-án bokszolhat, mégpedig egy indiai-angol párharc győztesével.


Nagy Angéla és a junior-ifi magyar válogatott Tajpejben, amint a lányok ketrecharcosokká váltak egy fotó erejéig - Nagy a hátsó sorban balról a második | Fotó: magánarchívum Nagy Angéla és a junior-ifi magyar válogatott Tajpejben, amint a lányok ketrecharcosokká váltak egy fotó erejéig – Nagy a hátsó sorban balról a második | Fotó: magánarchívum ©

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu