Lakatos Máté bekerült az Eb-keretbe, Nagy Timi vereséget szenvedett

Lakatos Máté egy tavalyi edzésen az azóta visszavonult Takács Józsival kesztyűzik
Lakatos Máté egy tavalyi edzésen az azóta visszavonult Takács Józsival kesztyűzik - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Lakatos Máté ott lesz a jövő héten rajtoló ukrajnai junior Európa-bajnokságon, ami hatalmas dolog a DVSC bokszklubnak!

Nagy Timi pedig a minap vereséget szenvedett Spanyolországban a világranglista 5. orosz Iakushinától, ám formáját Bakura élesítik edzőjével, Salánki Lászlóval.

Boxam tournament (Spanyolország)
2015. május 7.

75 kg (olimpiai súlykategória)

Nagy Tímea (HUN) – Jaroslava Iakushina (RUS) 0-3

Salánki László: – “Timi a Boxam tornán kikapott orosz ellenfelétől, de mint előzőleg elmondtam, Timi még olyan 70%-os formában van, vagyis felkészülése Azerbajdzsánra lesz kihegyezve nyár elejére, amikor az Európai Játékokra utazik. Akkor szeretnénk hozni a 100%-ot! Ennek a mostani meccsnek az első két menete talán a Timié is lehetett volna (vagy az övé is volt), de a második kettő az orosz lányé. Készülünk tovább, célkeresztben Baku!”

Nagy Timi ellenfeléről, Iakushináról érdemes tudni, hogy ezen a tornán azóta ismét nyert (német ellenfelét győzte le szoros meccsen), s a döntőben azzal brit lánnyal találkozik, aki a világbajnok Savannah Marshallt is lenyomta már ezen a viadalon. S ha már Marshall, ejtsünk szót arról, hogy – miként Salánki László mesélte – a Timit most legyőző Iakushina is múlta már felül tavaly Marshallt, tehát jó kis orosz bunyósról van szó, aki nem mellékesen az aktuális világranglistán az 5. helyet foglalja el (Nagy Timi ebben a lajstromban most a 10.).

Salánki Lacitól megtudtuk azt is, hogy “Lakatos Máté benne van az utazó keretben, vagyis ő megy a május közepén kezdődő junior Eb-re! Tehát két versenyzőm is egy időben képviseli Magyarországot egy-egy nemzetközi komoly viadalon majd, mivel Timi az Európai Játékokon, Máté a korosztályos Európa-bajnokságon bokszol.”

További hír a Salánki-tanítványokról, hogy a két Komor is újra edzőtáborba megy hamarosan (a válogatotthoz). Az ifjabb, vagyis Norbi pedig megint egy nemzetközi tornára is utazik Koszovóba – ennek keretén belül. Laci, mint tudjuk a felnőtt keretben dolgozik idén már.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu
hirdetés