Lakatos Eb-re tart, Bernáth olimpiai reménység lett

Akt.:
Salánki László és Bernáth Ricsi
Salánki László és Bernáth Ricsi - © Fotó: Koppányi
Debrecen – A DVSC bokszklub versenyzői a hétvégén számos szép eredményt értek el, amelyek közül kiemelkedik, hogy a serdülő Bernáth Richárd Szlovákiában végigverve a helyieket aranyérmet szerzett, míg a junior Lakatos Mátéról kiderült, hogy bekerült a május 15-én kezdődő junior Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott szűkített keretébe is.


A Salánki László edzette hajdúhadházi részleget dicséri, hogy a 40 kilósoknál a szlovákok nagy tehetségét simán elpáholva jutott a döntőbe, majd ott – egy másik szlovák ellen – is diadalmaskodott Bernáth Ricsi az Olimpiai Reménységek Tornáján. Ifj. Balzsay Károly, a válogatott trénere is elismerően beszélt a DVSC fiataljáról, aki kiváló időszakot fut, hiszen tavaly ősszel serdülő magyar bajnok lett, majd idén diákolimpiát nyert, most pedig ugye élete első nemzetközi versenyét is megnyerte.

Bernáth Ricsi | Fotó: Koppányi Bernáth Ricsi | Fotó: Koppányi ©

Lakatos Máté (60 kg, junior) válogatottsága nem meglepő, hiszen jó ideje rendszeres résztvevője a tatai összetartásoknak idei diákolimpiai bajnokunk. Az viszont mégis egy újabb mérföldkő pályafutásában, hogy biztosan utazhat az ukrajnai Lvovba, ahol május 15. és 24. között a junior Európa-bajnokságot rendezik – egyébként megyét érintő hír, hogy a hajdúsámsoniaktól is volt a bővebb keretben két bunyós: Pallai Kevin és Török Máté, de ők végül itthon maradnak, viszont a HISE vezetőedzője, Máté Attila ott lesz a válogatott szakmai stábjában Ukrajnában.

Lakatos Máté | Fotó: Koppányi Lakatos Máté | Fotó: Koppányi ©

Mindeközben Nagy Tímea (edzője Salánki László) Spanyolországban a Boxam tornán bokszolt, ahol a világranglista 5. helyezett orosz 75 kilósától, Jaroslava Iakushinától kapott ki szoros mérkőzésen, ám formaidőzítését nézve ez a vereség is jól szolgálta a felkészülését a bakui Európai Játékokra.

Nagy Timi | Fotó: Koppányi Nagy Timi | Fotó: Koppányi ©

A térség (Észak-alföldi Tornádó ökölvívó régió) közös bokszcsapata is fellépett a hétvégén, mégpedig Vecsésen, ahol a II. Varga Viktor Ökölvívó Emléktornán harcoltak bunyósok a DVSC-től, illetve Berettyóújfaluból, valamint a nyíregyházi Dávid SC-ből (és Szolnokról is). A népes (nemzetközi) mezőnyben felemásan szerepeltek a srácok és az egy szem lány.

A csapat Vecsésen | Fotó: Koppányi A csapat Vecsésen | Fotó: Koppányi ©

Edzők a régióból: Zöld Ferenc (DVSC), Nemes József (Berettyóújfalu – BMS), Barkóczi László, Vánczku Csaba, Molnár Bence (Dávid SC).

A régiót érintő eredmények (gyerek, serdülő, junior, ifi):

39 kg: Váry Tamás (VEC) – Béres Olivér (DSC) TKO 3.
41,5 kg: Kövesdi Bence (COS) – Vastag István (SZO) 0-3
46 kg: Bernáth Attila (DVS) – Karamani Sinaver (SRB) 3-0
46 kg: Nádasdi László (VEC) – Dzsugán Dominik (DSC) 3-0
70 kg: Szabó Áron (SZO) – Gábrisch Krisztián (HTS) 0-3
63 kg: Pócza Miklós (CSB) – Suki Sándor (SZO) TKO 3.
54 kg: Suha Balázs (DSC) – Hegedűs Dániel (HTS) TKO 3.
48 kg: Bücs Károly (VEC) – Molnár Ádám (SZO) 3-0
81 kg: Szabó Roland (COS) – Balogh Miklós (DSC) 3-0
70 kg: Svitek Jenő (FTC) – Majoros Róbert (DSC) TKO 1. – Majoros a legharcosabb versenyző díját is megkapta
64 kg: Lóczi Gergő (VEC) – Vánczku Attila (DSC) TKO 2.
66 kg: Czibak Benjámin (FTC) – Béres Dániel (DSC) TKO 2.
64 kg: Gumhold Albert (BMS) – Kolompár Erik (KÖB) 0-3

Lány/ifi:

+80 kg: Pallás Szimonetta (DVS) – Kovács Eszter (VEC) TKO 1.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés