Helyi közélet

2014.07.08. 10:45

Megelőzhetők lennének a vadbalesetek?

Debrecen - Ha mégis megtörténik a vaddal a szerencsétlen találkozás, mi a teendő, és ki fizet kinek?

Debrecen - Ha mégis megtörténik a vaddal a szerencsétlen találkozás, mi a teendő, és ki fizet kinek?Országúton a vadállatok jelentik a legkiszámíthatatlanabb baleseti forrást. Teljesen váratlanul, fedezékből szaladnak vagy ugranak az autós vagy a motoros elé, és ezután is különböző módon viselkednek. Párzási időszakban még fokozottabban jelentkezik a vadveszély.

Hogy viselkednek?

A nyúl, amikor átszalad előttünk az úton, gyakran meggondolja magát és visszafordul. A róka és a vaddisznó ilyet ritkán csinál, azokat mindig az állat fara felől próbáljuk meg kikerülni. Az őzek, vagy vaddisznók gyakran csordában vonulnak, ezért elég komoly esélye van annak, hogy miután elment egy, többen is követni fogják. A vadállatok leginkább szürkületben és hajnalban merészkednek az útra, a vaddisznó viszont egész éjszaka. Ilyenkor kevesebb a jármű, kisebb a zaj, és ők is jobban el tudnak rejtőzni az útszéli növényzetben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában