Helyi közélet

2015.02.13. 14:37

Olvasni jó!

Debrecen - A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK) is csatlakozott a Nagy Olvasási Kihíváshoz.

Debrecen - A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK) is csatlakozott a Nagy Olvasási Kihíváshoz.

Az interneten terjedő, az olvasás népszerűsítését célzó játék „szabályai” szerint egy év alatt - meghatározott szempontok szerint összeállított lista alapján - 50 könyvet olvasnak el, akik csatlakoznak a programhoz.

- A DEENK, kapcsolódva a kezdeményezéshez, egy éven keresztül minden héten újabb könyvajánló listát tesz közzé az olvasni vágyók számára, megkönnyítve ezzel a választást. Hiszen mi mást is várnának egy könyvtártól az olvasók, mint hogy olyasmit nyújtson nekik, amelyet maguk nem, vagy csak nehezen tudnának megtalálni? A könyvtárosok tudása pedig garancia arra, hogy a csaknem 50 szempont mindegyikében elegendő számú és minőségű mű közül válogathassanak azok, akik vállalják a "kihívást" vagy egyszerűen csak szeretnek olvasni – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd, a könyvtár munkatársa.

A listák elérhetők ezen az oldalon, szerdánként pedig a könyvtár Facebook-oldalán létrehozott eseményben teszik közzé.

Az első két lista már olvasható, de a Főépületben, a könyvtár előterében felállított tárlón böngészni is lehet a köteteket. A listákon szereplő könyveket akár azonnal ki lehet kölcsönözni, de vezet link a kölcsönözhető film és hangoskönyv verzióhoz, valamint a letölthető e-könyv formátumhoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában