Laczkó Zsolt csak a mának él

A télen a ciprusi Omonia Nicosiához szereződött Leandro de Almeida az egyik legfontosabb láncszeme volt a DVSC-TEVA alakulatának. Úgy tűnik, a „pengés” brazil megüresedett helyét a fél éve Debrecenbe igazolt Laczkó Zsolt veheti át a tavaszi szezonban. A focista a kedd délelőtti tréninget követően állt a Napló rendelkezésére a beleki edzőtáborban.

– Korábban is több poszton megfordultam, játszottam védőt és középpályást is – kezdte a beszélgetést a Hotel Arcadia halljában Laczkó. – Nem mondhatnám, hogy Leandro pótlására készülök, én a saját futballomat akarom játszani, amely azért másabb, mint Leoé. Persze, azzal én is egyet értek, hogy kitűnő labdarúgó távozott a csapattól, hiszen játszottam együtt vele, de bízom benne, hogy a gárda meg fogja oldani a pótlását – nyilatkozta a Buksi becenévre hallgató focista, majd hozzá tette: nincs kedvenc posztja, jól érzi magát a pálya minden pontján, a lényeg hogy lehetőséget kapjon. Korábban inkább az előrejáték volt a feladata, de mára a védelemben sem mozog idegenül.

Az edzőtáborozások során elkerülhetetlen, hogy egy idő után a monotónia lesz úrrá a futballistákon, de Laczkó jól tűri az ilyen összetartásokat. – A túra végéhez közeledve kicsit nehezebben viseli mindenki az egyhangúságot, de ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, erre is szükség van. Az jó dolog, hogy gyakran játszunk mérkőzéseket, ráadásul erős, külföldi együttesekkel, ez azért változatosabbá teszi a programot. Egyébként pedig mindig megtalálom a módját, hogy jól érezzem magam és kikapcsolódjak – árulta el a ballábas játékos, majd a jövőre terelődött a szó.

Nem tekint előre

– Mindenképpen az aranyéremre kell törnünk tavasszal, címvédőként másról nem is beszélhetünk! Nyilván ezt várják tőlünk a szurkolóink is, ám hasonló célokért küzdenek a riválisaink is. Meglátjuk, hogyan alakul, fölösleges lenne jóslatokba bocsátkozni , tizenöt mérkőzés van tavasszal, azért dolgozunk, hogy minél jobbak legyünk – szögezte le Laczkó Zsolt, akiről köztudott, hogy korábban már belekóstolt a légióséletbe is.

– Sokan kérdezték már tőlem, szeretnék-e ismét külföldön futballozni, de az az igazság, hogy nem szeretek túlságosan előretekinteni. Én a mának élek: ma mai tréniggel foglalkozom, holnap pedig az aznapi mérkőzéssel. Ha majd eljön az átigazolási időszak és lesz megfelelő ajánlatom, akkor majd ezzel foglalkozom, most azonban más a feladatom, igyekszem arra koncentrálni.

A piros-fehérek legközelebb szerdán (magyar idő szerint) 16 órakor lépnek pályára Belekben, ellenfelük a bolgár Lokomotív Szófia lesz.