Helyi közélet

2015.03.24. 10:18

Programok a húsvét előszelén

Debrecen - Városi keresztútra és ökumenikus virágvasárnapi ünnepségre hív a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

Debrecen - Városi keresztútra és ökumenikus virágvasárnapi ünnepségre hív a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

A debreceni Szent József Gimnázium szervezésében hagyományaikhoz híven városi keresztút-járásra hívják a Krisztus szenvedéstörténetében elmélyülni kívánó híveket 2015. március 26-án, csütörtökön délután 4 órától a Szent Anna-székesegyházban. A menet a templomtól indul és a Szent Anna utca, Piac utca, Kossuth tér útvonalat követik, majd vissza érkezik a templomhoz. A keresztút állomásain az elmélkedéseket a debreceni katolikus plébániák közösségei végzik. Eső esetén a keresztutat a székesegyházban tartják.

Ökumenikus virágvasárnapi ünnepséget is tartanak március 29-én, Virágvasárnap 15.30-kor. Az Emlékkertből (Református Nagytemplom mögött) indul a bibliai eseményt, Jézus jeruzsálemi bevonulását felidéző menet. A szamárháton bevonuló Jézust korhű jelmezekbe öltözött szereplők, a debreceni művészeti együttesek tagjai kísérik. A barkaszentelés szertartását Gorski Jacek OP plébános atya, az igehirdetést Tóth Tamás református lelkész végzi. A rendezvényen be lehet kapcsolódni a nagyböjti énekekbe, imádságokba. Szívesen ajánljuk családi programnak!

- Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában