Nagyvilág

2008.03.22. 20:51

Vízbe fojtották a brit tinédzsert Goán

<p>Az Indiában meggyilkolt 15 éves brit lány halálát fulladás okozta - derül ki egy szombaton közzétett indiai boncolási jegyzőkönyvből. Az irat szerint Scarlett Keelinget megerőszakolták, majd öt-tíz percig víz alatt tartották gyilkosai.</p>

Korábban az indiai rendőrség megpróbálta eltussolni, hogy a lányt februárban meggyilkolták a kedvelt üdülőhelyen Goán, nehogy csökkenjen az ide érkező turisták száma.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy a tinédzser vérében levő alkohol és kábítószer nem okozhatott kómát és halált. A friss jelentés szerint a tizenévest sekély vízbe fojtották, és a testén talált sérülések arra utalnak, hogy harcolt gyilkosaival. Az indiai rendőrség korábban letartóztatott két férfit. Egy 29 éves pincért, Samson D Souzát, és a szintén 29 éves állítólagos drogdílert, Placido Carvalhót.

Scarlett Keelinget és testvéreit édesanyjuk vitte fél éves nyaralásra az indiai üdülőhelyre még novemberben. A lányt utoljára egy tengerparti bárban látták élve. Később a parton bukkantak félig meztelen holttestére.

A helyi rendőrség szerdán bejelentette, hogy az eset után szigorítást vezettek be. Ennek értelmében ezentúl éjfélkor bezárják a bárokat, és hazaküldik a tengerparton bulizókat.

Goa egyébként igencsak kedvelt a nyugati turisták körében, de az utóbbi években egyre több külföldit támadtak ott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!