debreceni egyetem

2020.06.18. 21:21

Tisztújítást tartottak a DEHÖK-nél, Csont István az új elnök

Elnököt és vezetőséget választott a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A DEHÖK új elnöke Csont István lett, aki Bognár István Ádámot váltja és két évig tölti majd be a pozíciót – számolt be a hirek.unideb.hu.

Fotó: unideb.hu

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) a Debreceni Egyetem Aulájában kedden, ahol

a június 30-án leköszönő elnök, Bognár István Ádám helyére titkos szavazással (64 támogató vokssal) az egyetlen pályázót, Csont István eddigi elnökhelyettest választották meg a küldöttek.

Csont István tanulmányait a Debreceni Egyetem Informatikai Karán kezdte, ahol előbb informatikus-könyvtáros alap, aztán informatikus-könyvtáros mester, majd informatikai tanár okleveleket szerzett. Ezt követően a Bölcsészettudományi Karra iratkozott be, ahol jelenleg néprajz mesterszakra jár. Az érdekképviseleti munkában évek óta részt vesz, tudatta az egyetemi portál.

Az új elnök prezentációjában megfogalmazta, hogy a DEHÖK alapvetően hatékonyan és jól működik, ezzel együtt néhány területen szeretne a közösség számára fontos lépéseket tenni. Többek között a kommunikáció egységesítését, a hallgatói élettel kapcsolatos terveket és a beiskolázáshoz kapcsolódó szervezeti feladatokat nevezte meg.

Kiemelte, hogy két új, nagyobb rendezvény megtartását javasolja. Az egyik egy tudományos programsorozat lenne, ahol a diákok alkotó körei adhatnának számot munkájukról. A másik elsősorban a végzős hallgatóknak szólna, melynek keretében szakemberek, trénerek készítenék fel őket arra, hogy milyen lesz majd egy munkahelyen csapatban dolgozni.

Csont István szerint a jövőben a karokkal együttműködve a DEHÖK-nek is érdemes nagyobb szerepet vállalni a Pályaorientációs Napok megszervezésében. – Egy egyetemista hívó szavára talán jobban hallgatnak a frissen végző diákok – tette hozzá indoklásában.

Az új elnök olyan kerekasztal-beszélgetéseket is tervez, amelyekre az egyetem egykori hallgatóit hívnák meg, ahol a diákéletről, célokról, eredményekről, problémákról esne szó.

- A Debreceni Egyetem sikereiben hatalmas szerepe van annak a hallgatói összetartásnak, amely ezt az intézményt jellemzi – jelentette ki Bács Zoltán kancellár a küldöttgyűlésen. Hangsúlyozta: az egyetem a gyorsan változó felsőoktatási világban is eredményes. – Ki kell fejeznünk az összetartásunkat és a régióbéli vezető szerepünket – fogalmazott a professzor.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a HÖK és az intézményi vezetés együttműködését méltatta köszöntőjében.

„Sokan irigylik azért a jó kapcsolatért a Debreceni Egyetemet, amely a hallgatói önkormányzattal csaknem két évtizede kialakult. Biztos vagyok benne, hogy az új elnökkel, Csont Istvánnal is ebben a szellemben folytatjuk a megkezdett munkát, így remek eredményeket fogunk elérni”

– bizakodott Bartha Elek.

Az új elnök munkáját Nagy Péter (GTK) elnökhelyettesként; Szikszai Tamás Géza (BTK) Egyetem téri campus alelnökként; Vincze Éva (MÉK) Böszörményi úti campus alelnökként; Hajdu Márton (GTK) Kassai úti campus alelnökként; Deák Máté Sándor (NK) Nagyerdei körúti campus alelnökként; Sayed-Ahmad Mohamed (ÁOK) külügyekért, külföldi hallgatókért felelős alelnökként, valamint Balogh Ákos (BTK) kabinetfőnökként segíti.

Borítókép: Csont István (j2) Bognár István Ádámot (b2) váltja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában