Kosárlabda

2019.11.22. 19:43

Sikerre éhesen várják az újabb ütközetet a debreceni kosarasok

A DEAC mestere, Kovács Adrián szerint döntő lehet az Alba kulcsjátékosainak kikapcsolása.

Fotó: Kovács Péter

Úgy tűnik, kezdi újra elkapni a fonalat a DEAC kosárcsapata: Kovács Adrián alakulata két hete nagy csatában, hosszabbításban verte a Szegedet, majd legutóbb tetszetős játékkal, magabiztosan múlta felül a Kecskemétet.

Az élvonalbeli bajnokság 9. fordulójában, szombaton 14.30-tól pedig az Alba Fehérvár otthonában szeretné folytatni jó sorozatát a Debrecen, az igazi ki-ki meccsnek ígérkező összecsapást az M4 Sport élőben adja.

– A legutóbbi két, sikerrel megvívott találkozónk plusz energiákat mozgósított a játékosokban, az edzések is jobb hangulatban teltek. Egyik közvetlen riválisunkkal találkozunk szombaton, úgy érzem, hétről hétre sikerül előre lépni, azon vagyunk, hogy ez a tendencia folytatódjon – éhes a csapat az újabb sikerre – mondta el érdeklődésünkre Kovács Adrián, a DEAC fiatal mestere, majd arra is rátért, milyennek tartja a székesfehérvári egyletet.

– Sokat készültünk a Fehérvárra, sok minőségi kosarasuk van, főként a támadójátékukban rejlik potenciál. Sok múlhat azon, milyen hatékonysággal tudjuk kikapcsolni kulcsjátékosaikat. Ahogy a Kecskemét ellen, a védekezésre alapozva, gyors, dinamikus támadásokkal szeretnénk majd operálni. Azzal, hogy a tévé is adja a meccsünket, nem különösebben foglalkozunk, csak a játékra koncentrálunk, mi mindig meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek, most sem lesz ez másképp – fogalmazott a cívisvárosiak mestere, aki csapatával már pénteken útra kelt.

Mint megtudtuk, a DEAC-ból Somogyi Ádám hosszabb időre kidőlt, míg Isaiah Armwood továbbra is ujjsérülésével bajlódik, a többiek azonban bevethetőek.

Amint arra a debreceniek honlapján felhívják a figyelmet, a fehérváriak a legtöbb pontot szerezték a bajnokságban, tették ezt úgy, hogy a kiesés ellen küzdő együttesekkel még nem is találkoztak. Guyton Carlton és Marco Ljubicic a fő pontfelelősük.

HBN

Borítókép: Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában