Labdarúgó NB I – Vargát és a Ferencvárost a címvédő Honvéd sem tudta megállítani

A kispesti Nagy Gergő (b) és a ferencvárosi Lovrencsics Gergő a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros mérkőzésen a Bozsik Stadionban 2017. szeptember 16-án.
A kispesti Nagy Gergő (b) és a ferencvárosi Lovrencsics Gergő a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencváros mérkőzésen a Bozsik Stadionban 2017. szeptember 16-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A Ferencváros a remek formában futballozó Varga Roland duplájának is köszönhetően 3-1-re nyert a címvédő Budapest Honvéd otthonában szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 1-3 (1-1)

Bozsik Stadion, 4423 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Lanzafame (33., 11-esből), illetve Varga R. (6., 47.), Paintsil (69.)
sárga lap: Lanzafame (42.), Kabangu (82.), illetve Botka (32., 72.), Otigba (81.)
kiállítva: Botka (72.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Baráth, Lovric (Danilo, 63.), Bobál D. (Holender, 83.), Latifu – Kamber, Gazdag, Banó-Szabó, Nagy G. (Kabangu, 76.) – Lanzafame, Eppel

Ferencváros:

Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriaran, Spirovski, Varga R. (Moutari, 86.), Paintsil (Leandro, 77.), Lovrencsics G. (Böde, a szünetben) – Priskin

A címvédő és a kupagyőztes összecsapásán a vendégek a kilencedik bajnoki találkozóján kilencedik gólját szerző Varga Roland jóvoltából kerültek gyorsan előnybe. A bajnok Honvédot nem törte meg a gyorsan kapott gól, próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét, Gazdag Dániel révén pedig a kapufát is eltalálta. A kispesti fölény a félidő közepén góllá érett, a hazaiaknál is a gólfelelős, Davide Lanzafame volt eredményes 11-esből.

A második félidőt is egy gyors Varga-találat nyitotta, akárcsak az elsőnél, Bobál Dávid ezúttal is határozatlan volt a saját kapuja előtt. Nem sokkal később rövid időre nagy lett az ijedtség a kispadoknál, amikor Bobál és Botka Endre összefejelése után utóbbi egy pillanatra elveszítette az eszméletét.

Aztán hosszú eseménytelen percek után egy gyors jobb oldali támadás végén Paintsil gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. Az utolsó bő negyedórát az ex-kispesti Botka kiállítása miatt emberelőnyben futballozhatta végig a Honvéd, de az eredmény nem változott.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek