Labdarúgó NB I – Szakály Péter az év játékosa, Kondás Elemér az év edzője

Akt.:
Szakály Péter az év játékosa
Szakály Péter az év játékosa - © Fotó: archív
Telki, 2014. június 2., hétfő (MTI) – A bajnok Debrecen tarolt a vasárnap befejeződött labdarúgó OTP Bank Liga RangAdó elnevezésű díjátadó gáláján: a középpályás Szakály Péter az év játékosa, Kondás Elemér pedig az év edzője díjat vehette át hétfőn a telki edzőközpontban.

Bár a három jelölt között még szerepelt, az év bírója ezúttal nem a korábban Bajnokok Ligája- és olimpiai döntőt is vezető Kassai Viktor lett, hanem Andó-Szabó Sándor. A fair play-díjat tavalyhoz hasonlóan az MTK Budapest kapta, míg az év felfedezettje az ezüstérmes Győri ETO FC tehetsége, Kalmár Zsolt lett, aki a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar csapatnak is kulcsjátékosa.

Telki, 2014. június 2. A díjazottak balról jobbra, Domonyai László, a Fair Play-díjat elnyerő MTK klubigazgatója, Heike Manhart, az év női játékosa, Kaján Zsanett, az év felfedezettje, Kabát Péter, a legjobb magyar játékos és a legszebb gól szerzője, Szakály Péter, az év legjobb játékosa, Kalmár Zsolt, az év felfedezettje, Kondás Elemér, az év edzője, Andó-Szabó Sándor, az év játékvezetője és Simon Attila, a legtöbb gól szerzője (holtversenyben) a labdarúgó OTP Bank Liga RangAdó díjátadó gáláján a telki edzőközpontban 2014. június 2-án. | MTI Fotó: Kovács Tamás Telki, 2014. június 2. A díjazottak balról jobbra, Domonyai László, a Fair Play-díjat elnyerő MTK klubigazgatója, Heike Manhart, az év női játékosa, Kaján Zsanett, az év felfedezettje, Kabát Péter, a legjobb magyar játékos és a legszebb gól szerzője, Szakály Péter, az év legjobb játékosa, Kalmár Zsolt, az év felfedezettje, Kondás Elemér, az év edzője, Andó-Szabó Sándor, az év játékvezetője és Simon Attila, a legtöbb gól szerzője (holtversenyben) a labdarúgó OTP Bank Liga RangAdó díjátadó gáláján a telki edzőközpontban 2014. június 2-án. | MTI Fotó: Kovács Tamás ©

A női NB I legjobb játékosának a Viktória osztrák légiósát, Heike Manhartot választották, aki többek között húsz góljával érdemelte ki az elismerést. Az év felfedezettje a felnőtt válogatottban tavaly 15 évesen és 5 hónaposan bemutatkozó ferencvárosi Kaján Zsanett (Ferencváros) lett.

Az OTP Bank Liga gólkirályának járó Deák Ferenc-díjat 18 találattal a paksi Simon Attila és 2010 után másodszor – de először magyarként – a Videoton szerb születésű csatára, Nikolics Nemanja érdemelte ki.

A magyar szövetség szakmai bizottsága által odaítélt nyolc díj mellett kettő közönségszavazással dőlt el: a legszebb gólért járót és – akárcsak tavaly – a legjobb magyar játékos címet az újpesti Kabát Péter kapta.

– MTI –