Labdarúgó NB I – Simán nyert a Videoton a Vasas ellen

Székesfehérvár – A bajnok Videotonnak hazai pályán egy félidőnyi jó játék is elég volt a Vasas kétgólos legyőzéséhez a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Videoton FC – Vasas 2-0 (2-0)

Székesfehérvár, 1615 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Kovács I. (10.), Gyurcsó (33.)
sárga lap: Pátkai (63.), illetve Adamovic (30.), Vukasovic (74.)

Videoton:

Danilovic – Nego, Juhász R., Vinícius, Szolnoki – Pölöskei, Pátkai – Gyurcsó (Sejben 75.), Kovács I., Oliveira (Suljic 62.) – Feczesin (Rudolf 82.)

Vasas:

Nagy G. – Preklet, Grúz, Debreceni, Pajovic – Vida, Vukasovic, Adamovic (Könyves 46.) – Pavlov, Remili (Berecz Zs. 84.), Ubiparip (Novák Cs. 75.)

Hatalmas Vasas-helyzettel kezdődött a mérkőzés, amire a hazaiak góllal válaszoltak: Kovács István lőtt szép mozdulattal a vendégkapuba. A találat nem szegte kedvét a fővárosi gárdának, amely továbbra is többet birtokolta a labdát és igyekezett egyenlíteni. Lendületüket az újabb hazai találat – Gyurcsó szabadrúgásból tekert a kapuba – törte meg, innentől kezdve egyértelműen a Videoton akarata érvényesült.

Szünet után sem változott sokat a játék képe: a hazaiak támadtak, a vendégek védekeztek. A második félidőt leginkább a lassú iram és az alacsony színvonal jellemezte.

– MTI –