Labdarúgó NB I – Radoki János a bajnok otthonában aratott győzelemmel debütált a kispadon

Székesfehérvár – A Puskás Akadémia nagy meglepetésre 3-0-s győzelmet aratott a második helyen álló, címvédő MOL Vidi FC otthonában, a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

MOL Vidi FC – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)

Székesfehérvár, 2980 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Urblík (7.), Radó (71.), Arabuli (88.)
sárga lap: Stopira (14.), Milanov (34.), Fiola (54.), Futács (73.), Hodzic (83.), illetve Bokros (1.), Kiss T. (48.)

MOL Vidi FC:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola, Stopira – Nikolov, Elek Á. (Hodzic 46.), Pátkai – Huszti (Futács 72.), Milanov (Tamás K. 72.) – M. Scepovic

Puskás Akadémia:

Hegedüs L. – Szolnoki, Hadzsijev, Heris, Bokros – Varga J, Tamás N. (Szakály P. 89.) – Vega (Arabuli 75.), Urblík, Kiss T. (Latifi 81.) – Radó

A Puskás Akadémia kispadján ezen a találkozón debütált a téli szünetben kinevezett vezetőedző, Radoki János. A trénernek nem kellett sokat várnia arra, hogy csapata előnybe kerüljön, hiszen a 7. percben Urblík József óriási gólt lőtt a hazai kapu bal felső sarkába. A gól láthatóan megfogta a Vidit, nem igazán tudott veszélyt teremteni a felcsúti kapu előtt, a Puskás pedig gyors embereivel kedvére kontrázhatott. A félidő vége felé nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, s a klubhoz hosszú idő után visszatérő Elek Ákos közeli fejese után közel álltak az egyenlítéshez, ám Hegedüs Lajos nagy bravúrral védett.

A második félidő első felében futószalagon érkeztek a Vidi-helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Nem úgy a túloldalon, ahol Radó András nagy védelmi hibát kihasználva egyedül vezette a labdát a fehérvári kapura és növelte a vendégelőnyt. Elkeseredetten küzdött a bajnokcsapat, de a felcsúti gárda szerzett újabb gólt és ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött.

– MTI –