Labdarúgó NB I – Megkezdték a téli felkészülést a csapatok

Budapest – A héten a labdarúgó OTP Bank Liga mind a 12 csapata megkezdi felkészülését a tavaszi szezonra, több együttes pedig már nagy hidegben és havazás közepette hétfőn megtette ezt.

Az M1 aktuális csatorna összeállításából kiderült, a mezőny egyharmada, azaz négy együttes – a DVSC-TEVA, a Budapest Honvéd, az MTK Budapest és a Vasas – a zord időjárási körülmények ellenére nem utazik külföldi edzőtáborba. A további nyolc gárda között pedig Törökország a legnépszerűbb célpont: a Ferencváros, az Újpest FC, a Békéscsaba 1912 Előre, a Diósgyőri VTK, a Paksi FC és a Szombathelyi-Swietelsky Haladás is ott tölti a felkészülés egy részét, utóbbi Horvátországban is edzőtáborozik. A Puskás Akadémia és a címvédő Videoton FC pedig Spanyolországban lesz néhány napot és edzőmeccseket is játszik.

“Ez az első alkalom, hogy több mint 12 játékos áll a rendelkezésemre a felkészülés kezdetén. Most először normál létszámmal vághatunk neki a munkának. Ez remek és a keret jelentős része, úgy tűnik, jó állapotban van” – mondta a 19 fordulót követően második Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic, akinek tanítványai erősítéssel és kocogással kezdték az évet.

A hatodik Haladásnál traktorral kellett letolni a nagy mennyiségű havat a pályáról az első edzéshez, amelyen kétkapus játék szerepelt a programban. Halmosi Péter csapatkapitány arról beszélt, hogy elégedett lenne, ha az utolsó két-három fordulóban még volna esélye a csapatnak dobogóra lépnie, amelytől most sincs távol, ugyanis hátránya mindössze egy pont a harmadik Videotonnal szemben.

Az erősítő teremben kezdő debreceniek a 2001/02-es szezon óta nem álltak ilyen rosszul a tabellán a téli szünetben. A hetedik hajdúságiak trénere, Kondás Elemér a megszerzett pontokkal és a lőtt gólok számával is elégedetlen, így elmondása szerint a helyzetkihasználásra nagy hangsúlyt fog fektetni a felkészülés során.

A nyolcadik kispestiek egy-egy csatárral és balhátvéddel erősítenék meg a keretüket. Kemenes Szabolcs csapatkapitány úgy vélte, “nagyon sűrű a mezőny”, így kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel sokkal előrébb végezhetne a Honvéd.

Az OTP Bank Liga első tavaszi, azaz 20. fordulóját február 13-án rendezik. A bajnokság mérkőzéseit továbbra is az M4 Sport közvetíti.

– MTI –