Labdarúgó NB I – Megkezdődött a Sóstói Stadion bontása

Székesfehérvár – Megkezdődött az OTP Bank Ligában címvédő Videoton FC otthonának, a székesfehérvári Sóstói Stadionnak a bontása.

“A Városgondnokság hétfőn vette át a munkaterületet, ekkor elkezdtük a vendégszektor vasszékeinek leszedését, illetve a szektorelválasztó kordonok leszerelését” – mondta pénteken a klub honlapján, a vidi.hu oldalon Bozai István, a székesfehérvári Városgondnokság ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a jövő héten a munkát a műanyagszékek, valamint a hazai szektorok kordonjainak lebontásával folytatják.

Januártól a vizesblokkok bontására kerül sor, de igyekeznek a még használható szanitereket megmenteni. Ugyancsak január folyamán szedik le a reflektorokat a tornyokról.

A múlt héten rendezett szurkolói fórumon Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy január és április között történik meg a lelátó bontása. Januárban írják ki a közbeszerzést a kivitelezésre, és májusban kezdődik az építkezés.

A város önkormányzatának közgyűlési döntése alapján a Sóstói Stadion és környéke 2017 nyarára újul meg, az új létesítmény 14 ezer férőhelyes lesz.

Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője közölte, hogy a Videoton FC minden korosztályának edzései továbbra is Fehérváron lesznek, a felnőtt csapat bajnoki mérkőzéseit pedig Felcsúton rendezik.

Azok a bérletes szurkolók, akik péntek délig jelezték igényüket, jelképes, 200 forintos összegért megvásárolhatnak egy-egy széket a bontás előtt álló stadionból.

– MTI –