Labdarúgó NB I – Kiütéses Videoton-győzelem Debrecenben

Debrecen – Fölényesen, 5-2-re győzött a listavezető Videoton a Debrecen otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Debreceni VSC-Videoton FC 2-5 (1-2)

Nagyerdei Stadion, 3169 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Könyves (26.), Takács T. (92.), illetve Scepovic (11., 59., 65., a harmadikat 11-esből), Nego (22.), Géresi (82.)
sárga lap: Tőzsér (30.), illetve Lazovic (30.), Scepovic (31.), Fejes (55.), Hadzic (58.), Nego (77.)

Debreceni VSC:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Jovanovic (Csősz, 88.), Tőzsér, Varga K. (Sós, 79.) – Mengolo (Takács T., 63.), Könyves

Videoton FC:

Kovácsik – Fiola, Juhász (Tóth B., 84.), Fejes, Stopira – Nego, Varga, Hadzic – Scepovic (Tamás, 78.), Lazovic (Szolnoki, 69.), Géresi

Lendületesen kezdte a mérkőzést mindkét csapat, előbb a Videoton, majd a Debrecen hagyott ki egy százszázalékos helyzetet. A folytatásban aztán már gólokat is láthatott közönség, az első félórában a vendégek kétszer is bevették a debreceniek kapuját, amire a hazaiak csak egyszer válaszoltak.

Szünet után egyre inkább a Videoton akarata érvényesült, a találkozón három gólig jutó Scepovic rövid idő alatt kétszer is betalált, a debreceniek viszont nem tudtak újítani, sőt a hajrában tovább növelte előnyét a székesfehérvári gárda. A hosszabbításban ugyan még szépített a Loki, de a második félidőre széteső DVSC ellen ilyen arányban is megérdemelten nyert a Videoton.

– MTI –