Labdarúgó NB I – Kispesten győzött a Debrecen

Budapest – A Debreceni VSC szombaton 3-1-es győzelmet aratott a címvédő Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában.

A hajdúságiak három nyeretlen meccs után győztek ismét, míg a kispestiek három veretlen találkozót követően kaptak ki újra.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 1-3 (1-2)

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Eppel (45.), illetve Tabakovic (13., 58.), Sós (15.)
kiállítva: Baráth (90.)
sárga lap: Heffler (51.), Baráth (56., 90.), illetve Varga K. (18.), Tabakovic (26.), Bényei (55.), Takács T. (67.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Bobál D., Kamber, Baráth – Kukoc, Banó-Szabó (Májer, 68.), Gazdag, Heffler (Lukács, 68.), Holender (Danilo, 43.) – Lanzafame, Eppel

Debreceni VSC:

Nagy S. – Bényei (Filip, 64.), Kinyik, Mészáros N., Szatmári Cs. – Kuti (Kusnyír, 84.) – Jovanovic, Tőzsér, Sós (Takács T., 52.) – Tabakovic, Varga K.

A mérkőzés elején nagy mezőnyfölényben futballozott a Honvéd, szűk negyedóra után mégis a hajdúságiak szereztek kétgólos vezetést, ugyanis előbb Tabakovic előbb egy kapufáról kipattanó labdát lőtt a hálóba, majd rögtön utána Sós lövése talált utat a kapuba. Ezt követően is a kispestiek irányították a játékot, de vagy nem találták el a kaput, vagy Nagy Sándor védett biztosan, mígnem közvetlenül a szünet előtt a tavalyi gólkirály Eppel szépített.

A folytatásban annyiban változott a játék képe, hogy sok volt a szabálytalanság, így többet állt a játék, de a fővárosiak támadtak az egyenlítésért, csakhogy gólt ismét a hajdúságiak szereztek. Az utolsó húsz percben szinte egykapuzott a Honvéd, de nem talált rést a vendégek védelmén, így annak ellenére, hogy az egész meccsen fölényben volt, pont nélkül maradt a lehetőségeit jól kihasználó Debrecennel szemben.

– MTI –