emlékezés

2020.02.16. 16:35

Milyen kapcsolat fűzte Wass Albertet Debrecenhez?

Arany Lajos és Vitéz Ferenc beszélgetését hallgathatják meg az irodalomkedvelők február 18-án, kedden este fél 6-tól a Méliusz Központi Könyvtárának földszinti előadótermében.

Fotó: Matey István

A 22 éve elhunyt erdélyi magyar író, költő Wass Albert halálának emlékére rendez kulturális műsorokat február 18-án a Gróf Wass Albert Társaság Debrecenben. Ez egyszersmind a magyar széppróza napja. E napon, kedden 11.30-kor a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma falán lévő Wass-domborművet koszorúzzák meg az írót tisztelők. Este fél 6-tól pedig a Bem téren lévő Méliusz Központi Könyvtárának földszinti előadótermében vehetnek részt az érdeklődők rendhagyó irodalmi műsoron. A „Wass Albert és Debrecen„ című jótékonysági esten Arany Lajos tanár, művészeti író és Vitéz Ferenc főiskolai docens, költő beszélgetnek az erdélyi magyar író Debrecenhez fűződő viszonyáról, írásművészetéről. Az esten közreműködik Kedves Zilahi Enikő előadóművész, Major Pius domonkos atya és Molnár Csilla, a Gróf Wass Albert Társaság titkára. A rendezvényen az erdélyi, bögözi Wass Albert Iskola és a Gróf Wass Albert Társaság részére gyűjtenek adományokat a szervezők.

A belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában