Labdarúgó NB I – Kikapott az MTK Diósgyőrben

Diósgyőri VTK vs. MTK Budapest
Diósgyőri VTK vs. MTK Budapest - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A kiesés elől menekülő Diósgyőr 3-2-re legyőzte a negyedik helyezett MTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A DVTK sorozatban második találkozóját nyerte meg saját közönsége előtt, míg a fővárosi kék-fehérek egymás után másodszor kaptak ki idegenben.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 3-2 (2-0)

Diósgyőr, 2070 néző, v: Erdős

gólszerzők: Balogh (13., öngól), Hasani (44.), Vernes (73.), illetve Farkas II B. (81.), Torghelle (95., 11-esből)
sárga lap: Bukrán (73.), illetve Gera (40.), Torghelle (77.)

DVTK:

Bukrán – Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt – Hasani, Juhar (Bárdos, a szünetben) – Tajti (Tóth, 88.) – Szabó B., Mihajlovic (Vernes, 72.)

MTK:

Kicsak – Baki, Pintér, Balogh, Szelin – Vass – Gera, Kanta (Torghelle, a szünetben), Bognár (Kulcsár, 69.), Schäfer – Lencse (Farkas II B., 69.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, amelynek az első negyedórájában a hazaiak játszottak fölényben, s ebben az időszakban egy öngólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Ezután aktívabb futballt mutatott be az MTK, de a szünet előtt egyenlítés helyett egy újabb diósgyőri gól következett, így a jó félidőt produkáló DVTK megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

Fordulás után a fővárosi együttes nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, a diósgyőriek pedig megpróbáltak gyors ellentámadásokkal veszélyeztetni. A labda jóval többet volt az MTK-nál, a találkozó harmadik gólját aztán mégis a Diósgyőr szerezte meg, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát – igaz, a fővárosiaknak a hajrában még két gólra futotta az erejükből.

– MTI –