Labdarúgó NB I – Kétgólos hátrányról mentett pontot a Diósgyőr

Debrecen – A Mezőkövesd 2-0-ra vezetett a DVTK ellen Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában, mégsem tudott nyerni: pontosztozkodással zárult a találkozó.

Ezzel is némileg kedvezőbb helyzetbe került azonban a kiesés elkerüléséért harcoló mindkét együttes, mivel az előző kör után hozzájuk hasonlóan 35 pontos MTK kikapott a Honvédtól.

A diósgyőri csapat a DVTK-stadion építése miatt Mezőkövesden rendezi a hazai mérkőzéseit, de a mezőkövesdiek ellen nem ellenfele otthonában játszik, ezért rendezték a szombati találkozót a debreceni Nagyerdei Stadionban.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-2)

Debrecen, 3043 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Makrai (47.), Busai (69.), illetve Molnár (13.), Sós (17.)
sárga lap: Makrai (51.), illetve Tujvel (31.), Egerszegi (66.), Szeles (70.), Baracskai (91.)

Diósgyőri VTK:

Antal – Eperjesi, Busai (Fülöp, 81.), Jagodinskis (Dausvili, 71.), Tamás – Mevoungou – Diego, Makrai – Szarka, Ugrai, Novothny

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Egerszegi, Sós (Baracskai, 61.) – Molnár (Pauljevic, 83.), Bacelic-Grgic, Kink (Diallo, 66.) – Strestík

Az első tíz percben a Diósgyőr volt aktívabb, mégis a legutóbbi három mérkőzését elveszítő Mezőkövesd került csakhamar kétgólos előnybe. A DVTK nagy mezőnyfölényt alakított ki az esőben zajló első félidő további részében, többször el is jutott ellenfele kapujáig, de a mezőkövesdiek ellentámadásai voltak veszélyesebbek.

A pihenőt követően gyorsan szépített a Diósgyőr, majd nagy iramot diktálva nyomás alá helyezte ellenfele kapuját, egymás után alakította ki helyzeteit, ennek eredményeként pedig egyenlíteni tudott. A folytatásra sem állt le, akár újabb gólt is szerezhetett volna, de a Mezőkövesd is megpróbálta kicsikarni a győzelmet, a helyzetek azonban mindkét oldalon kimaradtak.

– MTI –