Labdarúgó NB I – Henning Berg a Videoton vezetőedzője

Budapest/Székesfehérvár – Henning Berg lett a Videoton labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Az OTP Bank Liga múlt szombaton befejeződött idényében ezüstérmes fehérvári klub csütörtökön a honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a 46 éves norvég szakemberrel.

“Játékosként és a Legia edzőjeként is bajnoki címekért és kupákért küzdöttem, ezen Magyarországon sem tervezek változtatni. A Videoton FC az ország egyik vezető klubja, bár most még a Ferencvárosnak van egy kis előnye, de biztos vagyok benne, hogy felvesszük vele a versenyt, és harcban leszünk az aranyérmekért” – idézte a vidi.hu a trénert, aki május végén kezdi meg a munkát a futballistákkal, de az addig hátralévő időszakban is együtt dolgozik Kovács Zoltán sportigazgatóval a következő szezon előkészítésén. A szakember hozzátette, bízik benne, hogy a játékosok az ezüstérem megszerzése miatt jó hangulatban töltik a szabadságukat, s hasonló állapotban térnek majd vissza.

“Henning Berg komoly játékosmúlttal rendelkezik, és már vezetőedzőként is bizonyította képességeit, ugyanakkor még mindig fiatal és rendkívül motivált – mondta Kovács Zoltán sportigazgató. – Magasak az elvárásaink vele szemben, hiszek benne, hogy jövőre együtt ünnepelhetünk bajnoki címet, a mostani nyáron pedig minél messzebb jutunk vele az Európa Ligában. Biztos vagyok abban, hogy olyan edzőt sikerült most megnyerni, aki szemléletében, mentalitásában nagyon sokat adhat a klubnak, a játékosoknak és az egész magyar futballnak.”

A 100-szoros norvég válogatott Henning Berg játékospályafutása jelentős részét a Premier League-ben töltötte. A Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddel angol bajnok is volt, utóbbival pedig a Bajnokok Ligáját is elhódította. Edzőként legutóbb 2013 és 2015 között a varsói Legiánál dolgozott, amellyel 2014-ben bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Lengyel Kupát nyert.

– MTI –
hirdetés