Labdarúgó NB I – Hazai döntetlennel kezdett a Debrecen

Budapest – A Debrecen hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

DVSC-TEVA – Paksi FC 1-1 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 2900 néző, v.: Berke

gólszerzők: Takács (37.), illetve Bartha (59.)
sárga lap: Holman (53.), Takács (55.), illetve Papp (45.), Kulcsár D. (61.), Hahn (90.)

DVSC-TEVA:

Verpecz – Jovanovic, Mészáros N., Brkovic, Korhut – Horváth (Djelmic, 78.), Varga, Szakály P., Ferenczi (Holman, 46.) – Takács (Tisza, 61.), Kulcsár T.

Paksi FC:

Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó (Báló, 83.) – Papp – Koltai (Szakály D., 72.), Kecskés, Bartha, Haraszti (Kővári, 92.) – Hahn

Mezőnyjátékkal telt a találkozó első harminc perce, fél óra alatt egyetlen veszélyes helyzetet sem alakítottak ki a csapatok. Aztán néhány percen belül a vendégek két gólt is szerezhettek volna, ám mindkét ziccerüket elhibázták. Tulajdonképpen a “semmiből” jött a hazaiak vezető találata: Takács egy védelmi hiba után lőtt a hálóba.

A második félidőben ugyanott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Többnyire a középpályán folyt a játék, helyzetek nélkül. A Paks az első formás támadása végén aztán az 59. percben egyenlített, de pár perc múlva újra hátrányba kerülhetett volna, ha a Kulcsár Tamás buktatásáért megítélt 11-est Szakály nem hibázta volna el: a jobb alsó sarokba tartó labdát azonban Kemenes fogta. A hátralévő időben újabb gól már nem született, bár erre még az utolsó másodpercben is volt esély, ám Brkovic fejese a felső lécen csattant.

– MTI –
hirdetés