Labdarúgó NB I – Győzelmével az élre állt a Videoton

Akt.:
Felcsút – A Videoton három góllal legyőzte a vendég Budapest Honvédot szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában, ezzel átvette a vezetést a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Videoton FC-Budapest Honvéd 3-0 (1-0)

Felcsút, 2749 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Lazovic (38., 85.), Scsepovics (76.)

sárga lap: Juhász R. (40.), Varga J. (67.), Scsepovics (79.), illetve Lovric (37., 62.), Bobál D. (75.), Kabangu (88.)

piros lap: Lovric (62.)

Videoton:

Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – Pátkai, Juhász R., Varga J. (Kovács I. 88.), Suljic (Maric 88.) – Scsepovics, Lazovics (Géresi 88.)

Honvéd:

Gróf – Ikenne-King, Lovric, Bobál D., Laczkó Zs. (Holender 23.) – Gazdag, Kamber, Hidi (Nagy G. 84.), Zsótér – Eppel (Kabangu 71.), Lanzafame

Kiegyenlített játékot hozott a forduló rangadójának első félórája. A második helyen álló Videoton birtokolta többet a labdát, de a bajnokságot vezető vendégek sem csak a védekezéssel foglalkoztak, bártan megindultak egy-egy labdaszerzés után. A vezetést a hazaiak szerezték meg, amikor egy szépségdíjas támadás végén Danko Lazovics emelte át a labdát a Honvéd kapusa fölött. A gólt követően a vendéggárda egy szögletből szinte azonnal egyenlített volna, de Nego a gólvonalról kifejelte a labdát.

A fordulást követően a fővárosi csapat játszott kezdeményezőbben, s Lanzafame szabadrúgásánál járt legközelebb a gólhoz. Lendületét még Lovric második sárga lap utáni kiállítása sem törte meg, ezután is a Honvédnak volt több helyzete. A Videoton a vendégrohamok ellenére megduplázta előnyét, miután a Lazovics lerántásáért megítélt büntetőt Scsepovics értékesítette. A hajrában aztán jött a harmadik hazai gól, Lazovics volt eredményes saját labdaszerzése után.

– MTI –Sporthírek