Helyi közélet

2014.10.16. 07:40

Nézőpont: Buszra várva

<em>Állok a buszmegállóban Debrecenben, a Széchenyi utcán a megyei bíróság előtt (nekem csak megyei marad) és buszra várok. Közben azon gondolkodom, hogy az útépítő mérnököknek eddig miért nem jutott eszébe vasat is tervezni abba a betonba amit a buszöblök díszkövei alá terítenek.</em> <strong>Orosz Csaba írása</strong>.

Állok a buszmegállóban Debrecenben, a Széchenyi utcán a megyei bíróság előtt (nekem csak megyei marad) és buszra várok. Közben azon gondolkodom, hogy az útépítő mérnököknek eddig miért nem jutott eszébe vasat is tervezni abba a betonba amit a buszöblök díszkövei alá terítenek. Orosz Csaba írása.

Azt pedig az építőiparhoz mit sem értő laikus is tudja, hogy a vasbeton sokkal erősebb, tartósabb mint a sima. Jobban megbírná az autóbuszok hatalmas súlyát és nem süllyedne meg rövid idő alatt. Mindez azért ötlött fel bennem, mert a polgármesteri hivatal közlése szerint a következő hetekben három olyan belvárosi buszöblöt is újjá fognak építeni, amelyek alig két éve készültek el. Kettőt a Hatvan utcán, egyet éppen azzal szemben ahol állok, az ítélőtábla mellett.

Mivel a buszom még mindig nem jön, pedig a menetrend szerint már rég jönnie kellett volna, az is eszembe jut, hogy vajon miért helyezték át ezt a megállót a Halköztől a bíróság elé? Kinek volt ez jó? Az utasoknak biztosan nem. Így jó messze került a Piac utcai villamostól.

Az is megfordul a fejemben, hogy nálunk vajon miért nem mehet a körúton ugyanúgy körbe egy buszjárat mint más nagyvárosokban? Vagy miért vannak olyan utcák ahol kellene, de mégsem jár busz. Ilyen például a Szent Anna utca eleje, vagy a Wesselényi utca.

Ha jönne a busz, nem kellene rá ilyen sokat várni, valószínűleg nem jutnának ilyenek eszembe. De nem jön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában