Labdarúgó NB I – Elkezdték bontani a Haladás stadionját

Akt.:
Szombathely, 2016. február 4. Munkagépek dolgoznak a Szombathelyi Haladás labdarúgó-stadionjának bontásán 2016. február 4-én. Az új sportkomplexum 14,6 milliárd forintos költségvetésből, kormányzati támogatással épül fel. A létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a Haladás, amelynek labdarúgócsapata addig Sopronban játssza hazai mérkőzéseit
Szombathely, 2016. február 4. Munkagépek dolgoznak a Szombathelyi Haladás labdarúgó-stadionjának bontásán 2016. február 4-én. Az új sportkomplexum 14,6 milliárd forintos költségvetésből, kormányzati támogatással épül fel. A létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a Haladás, amelynek labdarúgócsapata addig Sopronban játssza hazai mérkőzéseit - © MTI Fotó: Varga György
Szombathely – Szerdán megkezdődött a Szombathelyi Haladás labdarúgó-stadionjának bontása.

Az OTP Bank Ligában szereplő klub honlapjának cikke szerint a kivitelező Swietelsky-ZÁÉV konzorcium irányításával először a terepszint felett látható létesítményeket szanálják, majd a kerítést, a jegypénztárakat és a további épületeket bontják le. Az első ütem három hónapot vesz igénybe.

A stadion beton építőelemeit ledarálják, majd bekerülnek az új épületek alatti töltésekbe, a gyepszőnyeget pedig humuszként hasznosítják újra a Rohonci úton.

Az új sportkomplexum 14,6 milliárd forintos költségvetésből, kormányzati támogatással épül meg Szombathelyen. A létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a Haladás, amelynek labdarúgócsapata addig Sopronban játssza hazai mérkőzéseit.

– MTI –
hirdetés