Labdarúgó NB I – Dunaújvárosban játszhat az Újpest

Akt.:
Budapest – A Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt februárban Dunaújvárosban játszhatja hazai mérkőzéseit az Újpest labdarúgócsapata.

A klub csütörtöki sajtóbeszélgetésén Gyarmati Eszter ügyvezető elmondta: a Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetőivel történt közelmúltbeli egyeztetésen kiderült, hogy a létesítmény részleges rekonstrukciója – a jelenlegi tervek szerint – december 1-jén kezdődik, és előreláthatólag 120 napig tart.

Amennyiben a klubnak nem sikerül elérnie, hogy a munkálatok ideje alatt is hazai pályán játszhassa mérkőzéseit a csapat, a februárra kisorsolt három bajnoki találkozót (a Videoton, az MTK és a Debrecen ellenit) “albérletben” kell megrendeznie. A sajtóeseményen elhangzott, hogy az Újpest közelében található létesítmények közül vélhetően a REAC, a BVSC és a Vác stadionját sem engedélyezné élvonalbeli meccsekre a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A kispesti Bozsik Stadion bontása előreláthatóan a tavaszi szezon előtt kezdődik, míg a Vasas létesítményében, az Illovszky Stadionban játssza hazai meccseit az MTK is. Így marad a számukra legközelebbi megoldásként az NB II-es Dunaújváros otthona.

A két klub legendás rivalizálása miatt a Ferencváros stadionja nem került szóba lehetséges helyszínként.

Az ügyvezető úgy fogalmazott: a lelátók, a klubház és a Megyeri úti fejépület – 800 millió forintos – felújítása során látványos változások nem várhatók. Jelezte, a kéréseiket, javaslataikat megfogalmazták, de az NSK illetékesei ezeknek csak a 10 százalékát fogadták el.

Az Újpest FC a bajnoki rajt előtt megfogalmazott elvárásokhoz képest némileg gyengébben teljesített eddig, hiszen 14 forduló után mindössze a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában. Gyarmati Eszter úgy vélekedett: a nyáron igazolt játékosok közül többen még mindig nem illeszkedtek be tökéletesen a csapatba, mert tavasszal nem voltak edzésben, illetve játékban, éppen ezért a közös téli felkészüléstől komoly előrelépést várnak.

Az együttes összeállításáról ezúttal is elmondta, hogy az a vezetőedző feladata, és bár fontos a klub számára, hogy az MLSZ úgynevezett fiatal-szabályának, illetve légiós-szabályának betartása révén részesüljön a központi támogatásból, nem ez az elsődleges szempont.

Az újpestiek a mostani idényben eleinte komoly összegű büntetéseket kaptak az MLSZ-től a szurkolóik viselkedése miatt, de ezek a szankciók néhány hete megszűntek. “Nagy öröm, hogy nem kell büntetéseket fizetnünk, de még nagyobb, hogy sikeres az együttműködésünk a szurkolóinkkal” – mondta az ügyvezető.

– MTI –