Labdarúgó NB I – Döntetlent játszott Sopronban a Vasas

Sopron – A Vasas kétszeri vezetés után döntetlent játszott a Haladás ideiglenes otthonában, Sopronban a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 31. fordulójában.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Swietelsky Haladás-Vasas 2-2 (0-1)

Sopron, 2435 néző, v.: Vad II (Andó-Szabó, a szünetben)
gólszerzők: Iszlai (49., 11-esből), Schimmer (88.), illetve Burmeister (36.), Gaál (73.)
sárga lap: Korcsmár (29.), Hangya (65.)

Swietelsky Haladás:

Király G. – Jagodics M. (Schimmer, 82.), S. Wils, Devecseri – Polgár, Iszlai, Jancsó (Kovács L., 79.), Bosnjak – Rácz B., Kiss B., Tóth M. (Halmosi, 76.)

Vasas:

Nagy G. – Burmeister, Korcsmár (Vaskó, 66.), Ristevski – Kleisz, Berecz, Vida, Hangya – Gaál B. (Ádám, 74.), Kulcsár T., Remili (Manjrekar, 81.)

A Vasas kezdte aktívabban a mérkőzést, s Kulcsár buktatása után már a 12. percben előnybe kerülhetett volna, de a megítélt 11-est Berecz kihagyta, illetve Király hárította. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, majd a játékrész hajrájához közeledve megszerezték a vezetést a vendégek: egy beadás után Burmeister 6 méterről a kapuba fejelte a labdát.

Vad II István játékvezető megsérült, így a szünetet követően Andó-Szabó Sándor fújta a sípot.

A második félidő is 11-essel indult, annyi különbséggel, hogy ezt a Bosnjak elleni szabálytalanságért a Haladás kapta, s Iszlai be is lőtte. A második játékrész is kiegyenlített csatát hozott, s egy elpuskázott nagy ziccer után a Vasas ismét megszerezte a vezetést. A hajrában a Haladás minden tartalékát mozgósította, s ennek meg is lett az eredménye: a csereként beállt Schimmer góljával ismét egyenlített, s ezzel egy pontot otthon tartott.

– MTI –