Labdarúgó NB I – Döntetlent játszott Békéscsabán, maradt harmadik a Debrecen

Békéscsaba – A Debrecen gól nélküli döntetlent játszott Békéscsabán a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

A vendégcsapat a harmadik helyen végzett a bajnokságban, míg a hazai együttes már az utolsó forduló előtt biztos kieső volt.

A Debrecen bronzérmesként a 2016/17-es idényben az Európa Liga-selejtezőjében indulhat.

OTP Bank Liga, 33. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre – DVSC-TEVA 0-0

Békéscsaba, 942 néző, v.: Németh Á.
sárga lap: Juhász Gy. (57.), Punosevac (71.), illetve Jovanovic (34.), Brkovic (57.), Korhut (59.), Holman (65.), Lázár (93.)

Békéscsaba:

Poleksic – Bényei, Vaskó, Damjanovic (Fehér, 73.), Fabio – Birtalan (Svedjuk, 80.), Spitzmüller, Takács P., Juhász Gy. (Hudák, 65.) – Punosevac, Viczián

Debrecen:

Verpecz – Lázár, Mészáros, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Varga, Djelmic (Horváth Zs., 62.), Bódi (Tisza, 81.)- Takács T. (Kulcsár, 77.), Holman

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, egy-egy szakaszban azonban enyhe mezőnyfölénybe került a Debrecen. Kevés helyzet volt, ezzel együtt mindkét oldalon akadt gólszerzési lehetőség.

Aktívan kezdte a második félidőt a DVSC, de a Békéscsaba is többször eljutott ellenfele kapujáig, sőt, gólt is szerzett, amit azonban szabálytalanság miatt nem adott meg a játékvezető. Ugyancsak érvénytelenítette a bíró a vendégek hajrában esett találatát, mégpedig les miatt. A találkozó vége felé több akciót is vezetett a Békéscsaba, végül így is maradt a gól nélküli döntetlen.

– MTI –Sporthírek