Labdarúgó NB I – Döntetlen Csertői 300. bajnokiján

Paks – Az Újpest FC 2-2-es döntetlent ért el a Paksi FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjának szombati nyitányán.

Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője pályafutása 300. első osztályú mérkőzésén dirigált a kispadon.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Paksi FC-Újpest FC 2-2 (1-1)

Paks, 1500 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Szakály D. (16.), Papp (48.), illetve Pauljevic (15.), Windecker (68.)
sárga lap: Papp (38.), Bartha (50.), illetve Pauljevic (66.)

Paksi FC:

Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp – Haraszti, Bertus (Koltai, 85.), Kecskés (Hajdú, 75.), Bartha – Szakály D. (Hahn, 74.)

Újpest FC:

Pajovic – Szűcs, Litauszki, Bojovic, Balázs – Windecker, Sankovic – Nwobodo (Zsótér, 64.), Nagy D., Pauljevic (Simon K., 88.) – Novothny (Tischler, 76.)

Negyedóra játék után egy perc alatt mindkét oldalon esett egy-egy gól, majd ezt követően szinte felváltva láthatott helyzeteket a közönség. A félidő végére kissé “leült” a mérkőzés.

A fordulást követően gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd Bartha ziccerénél akár el is dönthette volna a három pont sorsát, de a támadó vetődve az üres kapu mellé lőtt. Az elpuskázott lehetőség megbosszulta magát, mivel az Újpest egyenlített.

A hajrá legfontosabb momentuma egy csere volt, az Újpestben 18 hónap kényszerpihenő után pályára lépett Simon Krisztián. A korábbi válogatott szélső még az 1860 München színeiben szenvedett súlyos sérülést.

– MTI –