Labdarúgó NB I – Döntetlen a kiesési rangadón

Békéscsaba, 2016. április 19. A békéscsabai Vaskó Tamás (b3), valamint Novák Csanád (b) és Debreceni András (b2), a Vasas játékosai a labdarúgó OTP Liga 31. fordulójában játszott Békéscsaba 1912 Előre - Vasas mérkőzésen Békéscsabán 2016. április 19-én.
Békéscsaba, 2016. április 19. A békéscsabai Vaskó Tamás (b3), valamint Novák Csanád (b) és Debreceni András (b2), a Vasas játékosai a labdarúgó OTP Liga 31. fordulójában játszott Békéscsaba 1912 Előre - Vasas mérkőzésen Békéscsabán 2016. április 19-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Békéscsaba – A Békéscsaba döntetlent játszott a vendég Vasassal a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának keddi mérkőzésén.

Az egyformán kiesés ellen küzdő két csapat így továbbra is azonos pontszámmal áll, a Vasas több győzelmének köszönhetően a még bennmaradó tizedik helyet foglalja el, a Békéscsaba a 11.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Békéscsaba 1921 Előre-Vasas 1-1 (0-0)

Békéscsaba, 3750 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Vaskó (74.), illetve Laczkó (50., öngól)
sárga lap: Bényei (18.), Vaskó (57.), Punosevac (59.), Piermayr (72.), Ristevski (81.), illetve Novák (6.), Szivacski (29.), Ádám (79.), Müller (93.)

Békéscsaba:

Poleksic – Bényei, Vaskó, Damjanovic, Laczkó – Birtalan (Paukner, 62.), Viczián (Hudák, 89.), Spitzmüller (Takács P., a szünetben), Piermayr – Calvente, Punosevac

Vasas:

Hermány – Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Vida, Müller, Ádám (Könyves, 82.), Berecz (Adamovic, 58.), Remili – Novák (Pavlov, a szünetben)

A kezdés előtt a hétfőn elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra, Szarka Zoltánra emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így a szünetig nem esett gól.

A fordulást követően egy pontrúgás után előnybe került a Vasas – a menteni igyekvő Laczkó a saját kapujába juttatta a labdát -, s a hazaiak hiába dolgoztak ki több helyzetet is, a remekül védő Hermány sokáig az útjukat állta. A hajrá elején aztán Vaskó fejesgóljával összejött az egyenlítés, de úgy tűnt, nem tart sokáig az egyenlő állás, mert a középkezdés után szinte azonnal 11-eshez jutott a Vasas. Müller azonban a jobb kapufára vágta a labdát, s mivel a hátralévő időben már nem esett több gól, maradt a pontosztozkodás.

– MTI –Sporthírek