Labdarúgó NB I – Az MTK legyőzésével megszakította rossz sorozatát a Gyirmót

Győr – A sereghajtó Gyirmót szombaton 1-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapest csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Az újonc győri együttes 12 bajnoki találkozón át tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg. Ezt megelőzően több mint fél éve, tavaly szeptember végén a Haladás ellen gyűjtötte be a három pontot.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Gyirmót FC-MTK Budapest 1-0 (0-0)

Gyirmót, 1096 néző, v.: Vad II
gólszerző: Simon A. (57.)
sárga lap: Simon Á. (45.), illetve Grgic (8.), Baki (54.), Vogyicska (60.)

Gyirmót:

Sebők Zs. – Áchim, Antonov (Paku, 91.), Bojovic, Radeljic, Tamás K. – Bori (Madarász, a szünetben), Simon A., Simon Á., Kiss M. – Bebeto (Kolcák, 88.)

MTK:

Petkovic – Baki, Grgic, Poór (Borbély, 75.), Vadnai – Okuka, Vass Á. – Katona, Vogyicska (Schäfer, 61.), Kolomoets – Martinez (Torghelle, 61.)

Elég óvatosan kezdte mindkét csapat a találkozót, valamelyest a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a nézők jószerivel egyetlen lehetőséget sem láthattak az első harminc percben. Az első komolyabb lövés a Gyirmóté volt, amely eltalálta a kaput, de Petkovic szépen védett, így a felek gól nélküli félidőt követően vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban a Gyirmót nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, néhány percen belül háromszor is komolyan veszélyeztette a fővárosiak kapuját. A negyedik helyzetet pedig gólra is váltotta: Simon András lőtte ki a jobb felső sarkot. A vezető találat ellenére az újonc együttes maradt aktívabb, az MTK hiába próbált kettős cserével változtatni, a játéka továbbra is veszélytelen volt, így több mint hat hónap után nyert bajnoki meccset a Gyirmót.

– MTI –