Labdarúgó NB I – A Vidi legyőzte az Újpestet

Székesfehérvár – A MOL Vidi 2-1-re nyert a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén.

Győzelmével a második helyezett székesfehérvári csapat tíz pontra növelte előnyét közvetlen üldözőjével, az Újpesttel szemben, hátránya pedig maradt nyolc pont a listavezető Ferencváros mögött.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

MOL Vidi FC – Újpest FC 2-1 (1-0)

Székesfehérvár, 4457 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Hodzic (18.), Futács (71.), illetve Zsótér (64.)

sárga lap: Kovács I. (32.), Juhász R. (45+1.), Stopira (70.), illetve Kovács L. (23.), Zsótér (42.), Burekovic (52.), Onovo (75.)

Vidi:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek (Futács 69.), Huszti – Kovács I. Milanov (Hadzic 21.) – Hodzic (Nikolov 81.)

Újpest:

Pajovic – Balázs B., Litauszki, Ristevski, Burekovic (Nagy D. 80.) – Sankovic, Kovács L. (Rácz B. 46.) – Onovo, Zsótér, Pauljevic – Traoré (Solomon 87.)

Parázs első tíz percet produkált a tabella második és harmadik helyezettje, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Amikor kicsit leült a találkozó, megszerezte a vezetést a Vidi: Huszti Szabolcs 25 méteres szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát Armin Hodzic rúgta az üresen maradt kapuba. A folytatásban az Újpest birtokolta többet a labdát és Zsótér Donát felsőlécen csattanó bombájánál közel járt az egyenlítéshez.

A második félidő elején is többnyire a vendégek próbálkoztak és Zsótér találatával kiegyenlítettek. Nem sokáig volt döntetlen azonban az állás, mert a csereként beálló Futács Márkó perdítésével ismét vezetéshez jutott a Vidi. A fehérváriak előnybe kerülve sem álltak vissza, tovább támadtak, míg az újpestiek az egyenlítő találatért küzdöttek, ám egyik csapat sem tudott már kapuba találni.

– MTI –