Labdarúgó NB I – A ráadásban mentett pontot az Újpest a Honvéd ellen

Az újpesti Diarra Souleymane (j) a kispesti Davide Lanzafame (b) és Gazdag Dániel között a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. március 11-én.
Az újpesti Diarra Souleymane (j) a kispesti Davide Lanzafame (b) és Gazdag Dániel között a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. március 11-én. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – A tabellán második Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott az Újpest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában, szombaton.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 3130 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Angelov (90+1.), illetve Zsótér (27.)
sárga lap: Heris (17.), Kecskés (56.), illetve Zsótér (24.), Holender (30.), Lanzafame (71.), King (82.)

Újpest FC:

Balajcza – Heris (Angelov, 82.), Kálnoki-Kis, Mohl, Kecskés – Cseke, Windecker, Balogh, Diarra – Andric (Perovic, 72.), Lázok (Balázs, 64.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Bobál, Kamber, Baráth – King, Hidi, Gazdag, Zsótér (Koszta, 82.), Holender (Villám, 75.) – Eppel (Kabangu, 74.), Lanzafame

A találkozó elején az Újpest alakított ki több lehetőséget, melyek magukban hordozták a gólszerzés esélyét, egy védelmi hibát kihasználva azonban – Mohl nem tudott rendesen felszabadítani egy beadás után – Zsótér bombagóljával mégis a vendégek szereztek vezetést. Ez annyira megzavarta a lila-fehéreket, hogy kis híján gólt lövettek Lanzafaméval, de az olasz támadó nem bírt egy az egyben Balajczával, igaz, a kapus a támadó lábát is elsodorta a 16-oson belül.

A fordulást követően óriási erőbedobással indultak meg a lila-fehérek az egyenlítés érdekében, és sorozatban alakították ki a helyzeteket, míg a kispestiek gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. Éppen ezért kifejezetten izgalmas, lüktető 20-30 percet láthatott a közönség, a hajrára azonban az Újpest kissé elkészült az erejével, így a támadások is alább hagytak. Ennek ellenére a 91. percben egy szöglet utáni kavarodásban az Újpest egyenlíteni tudott, ezzel egy pontot otthon tartott.

– MTI –