Labdarúgó NB I – A Puskás ellen is folytatta remek sorozatát a Paks

Paks – A második helyen álló Paks saját közönsége előtt 4-2-re legyőzte a Puskás Akadémia csapatát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Ezzel az eredménnyel mindkét csapat sorozata folytatódott, a hazaiak hét mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, ráadásul otthon nem találtak legyőzőre, ezzel szemben a felcsútiak áprlis 18-a óta – legutóbbi tíz találkozójukon – nem nyertek idegenben.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Paksi FC-Puskás Akadémia 4-2 (1-1)

Paks, 1186 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Papp K. (23., 67.), Bacelic-Grgic (84., öngól), Hahn (91.), illetve Márkvárt (28.), Tischler (80.)
sárga lap: Hahn (24.), Gévay (25.), illetve Márkvárt (40.), Herceg (82.)

Paksi FC:

Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Hahn, Bertus, Kesztyűs (Szakály D., 79.), Papp K., Bartha (Bajner, 84.) – Balázs Zs. (Koltai, 83.)

Puskás Akadémia:

Horváth T. – Fiola, Fodor, Herceg, Dinjar – Pauljevic (Tischler, 75.), Bacelic-Grgi, Sallai, Márkvárt – Pekár, Lencse (Nagy Zs., 85.)

A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, de a paksiak fokozatosan átvették az irányítást és Papp fejesével meg is szerezték a vezetést. A felcsútiak szinte azonnal válaszolhattak volna, de Lencse büntetőt rontott. Ennek ellenére a gyors egyenlítés nem maradt el, Márkvárt pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot.

A fordulást követően a hazaiak birtokolták többet a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Csertői Aurél együttese így is előnybe került, akárcsak az első félidőben, ezúttal is Papp volt eredményes egy szöglet után. Robert Jarni, a vendégek vezetőedzője Tischler személyében gyorsan még egy csatárt a pályára küldött, a csereként beálló támadó pedig öt perc alatt meghálálta a bizalmat. A Puskás Akadémia öröme nem tartott sokáig, ugyanis egy újabb pontrúgást követően ezúttal egy öngóllal kerültek előnybe a hazaiak, az utolsó pillanatokban pedig Hahn is eredményes volt, így a Paks 4-2-re diadalmaskodott.

– MTI –Sporthírek


hirdetés