Labdarúgó NB I – A Honvéd emberhátrányban játszott döntetlent a Debrecennel

Budapest – A Budapest Honvéd az 59. perctől emberhátrányban futballozva ért el 1-1-es döntetlent a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 28. fordulójában.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 1-1 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2128 néző, v.: Karakó

gólszerző: Holender (5., 11-esből), illetve Csősz (32.)

sárga lap: Lovric (7.), Heffler (27.), Uzoma (30.), Batik (48.), Nagy G. (50.), Kamber (78.), illetve Kinyik (34.), Bényei (56.), Varga K. (65.), Zsóri (75.)

piros lap: Nagy G. (59.)

Honvéd:

Gróf – Batik, Lovric, Kamber – Fousseni (Ben-Hatira, 81.), Heffler, Nagy G., Gazdag, Uzoma – N’Gog (Danilo, 58.), Holender (Májer, 92.)

Debrecen:

Nagy S. – Bényei, Pávkovics, Kinyik, Ferenczi – Haris (Damásdi, 82.), Csősz – Bódi, Tőzsér, Varga K. (Avdijaj, 73.) – Takács (Zsóri, 63.)

Már a mérkőzés elején vezetéshez jutott a Honvéd: az 5. percben Holender értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki. Lendületben maradt a házigazda, letámadásos taktikájával sok zavart okozott a labdakihozatalban és a támadásépítésben a vendégeknek, akik a kontráikban bíztak. Nem alaptalanul, a 32. perben Csősz lövésével egyenlítettek a debreceniek. Ezt követően kapusuknak, Nagy Sándornak kellett kétszer védenie, a vendégekkel ellentétben ugyanis a kispestiek gólhelyzetbe is kerültek a szünetig.

A második félidőt bátrabb játékkal kezdte a Debrecen, amely az 59. percben emberelőnyhöz jutott: a hazaiaktól Nagy Gergő kilenc perc alatt kapott két sárga lapos figyelmeztetést. Próbált irányítani a vendégcsapat, de mezőnyfölényt sem sikerült kiharcolnia, mert a hazaiak tíz emberrel sem álltak vissza, hanem igyekeztek támadni. A nagy küzdelem rengeteg szabálytalansággal párosult, Karakó játékvezető futószalagon osztotta a sárga lapokat. A végjátékban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek – a vendégektől Bódi szabadrúgásból a kapufát találta el -, de az eredmény nem változott.

A Debrecen négy idegenbeli vereség után tudott újra pontot szerezni vendégként a bajnokságban. Egymás ellen a szezon három meccsén mindkét csapat 4-4 pontot szerzett, ezt megelőzően a Honvéd és a Debrecen is otthon győzött.

– MTI –